Aris Leeuwarden - Rotterdam

8 uit 9

Aris Leeuwarden won gisteravond eenvoudig voor de derde keer van hekkensluiter Rotterdam. Na 120-56 en 86-106 werd het dit keer 103-80. Het leverde de achtste zege op in de laatste negen wedstrijden, hoogstwaarschijnlijk een record in de historie van Aris. Aanvallend was het genieten geblazen voor de Leeuwarder fans, verdedigend kan het allemaal nog wel wat beter.

De eerste twee wedstrijden tegen Rotterdam waren al als een schiettent, ook dit keer was het open huis bij de Rotterdammers. Vooral inside domineerde Aris onder aanvoering van een geweldig spelende Samme Givens. Niet alleen werd de goedlachse en energieke forward topscorer van het team met 28 punten, Givens miste over de hele wedstrijd slechts 1 keer uit het veld. Daarnaast pakte hij nog zeven rebounds, gaf hij vier assists en deed hij dit in slechts 22 minuten speeltijd. Een genot voor Erik Braal om zo’n speler van de bank te kunnen brengen.

De Aris-bank deed het sowieso erg goed in het Kalverdijkje, want er kwamen maar liefst 63 punten off the bench. Naast Givens was er een hoofdrol van Craig Osaikhwuwuomwan. Met vliegende dunks kwam de center met 22 punten (10 uit 11 uit het veld) tot een season high. Het bracht het publiek op de banken, want uiteraard wordt er door de fans genoten van het aanvallende spektakel.

Rotterdam had er weinig tegen in te brengen. Alleen Cameron Echols, die in Rotterdam vanwege slecht presteren een waarschuwingsgesprek had gehad, bood aanvallend weerstand. Het was onvoldoende om serieus tegenstand te bieden en was de zege geen moment in gevaar. Toch is er voor coach Erik Braal nog voldoende werk aan de winkel. Aanvallend is het allemaal geen probleem, verdedigend moeten er nog wel wat stappen worden gemaakt.

Alleen in het tweede kwart werd er stevig en goed verdedigd en werd Rotterdam op slechts negen punten gehouden. Vlak voor rust kwamen de gasten zelfs drie keer achtereen niet tot een fatsoenlijk schot binnen 24 seconden en was Braal zichtbaar tevreden. De andere dertig minuten was het minder strak en minder geconcentreerd en daar moet verbetering komen.

Tegen Rotterdam leverde het geen schade op. Naast Whit Holcomb strooide dit keer ook Valentijn Lietmeijer met fraaie assists en kwamen alle spelers ruim aan bod. De ene fastbreak was nog mooier als de andere. De mooiste aanval was in het tweede kwart toen Jerrell Williams in de verdediging Matt Otten blokte, waarna Holcomb met een lange pass Tjoe de Paula bereikte. Die vond Hicham Kherrazi, die achterover blind de bal aan de mee gesprinte Williams gaf, met een dunk als einde.

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. De komende week zal de tegenstand heel wat zwaarder worden. Woensdag wordt afgereisd naar het sterke Den Helder, zaterdag is Leiden de tegenstander.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 januari 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 103
Rotterdam 80
Terug naar overzicht