Aris Leeuwarden - Rasta Vechta (oefen)

Vechta opnieuw te sterk voor Aris

 

Voor de tweede maal in het voorseizoen was Rasta Vechta te sterk voor Aris Leeuwarden. In het eigen Kalverdijkje ging het team voor de ogen van circa 200 fans vrij kansloos met 68-85 ten onder.

Vanaf de start waren de gasten uit Duitsland de bovenliggende partij. Vechta had meer energie in het spel, zette veel druk in de verdediging en speelde aanvallend frank en vrij. Net als twee weken eerder schoot Vechta van buiten met scherp en doordat Aris zelf in de eerste helft de ballen niet raak schoot, liep het de hele wedstrijd achter de feiten aan.  Bij rust was de achterstand twaalf punten (29-41). Nog te overzien, maar echt in de buurt kwam Aris de tweede helft niet meer.

De eigen fans zagen dus een wedstrijd die volledig anders was dan de vorige in het Kalverdijkje. Toen werd het Bundesligateam Bremerhaven overspeeld, nu was het andersom. Af en toe kwam het vuur in het Leeuwarder spel, maar die momenten waren te sporadisch om het kwalitatief sterk Vechta serieus tegenstand te bieden. Een mooi leermoment voor het team van Erik Braal. Zondag de generale repetitie voor de competitie. Dan komt Luik op bezoek tijdens de Open Dag. Ook deze wedstrijd wordt op zondagmiddag om 16.00 uur gespeeld.

Wedstrijd informatie

Datum : 23 september 2012 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 68
Rasta Vechta 85
Terug naar overzicht