Aris Leeuwarden - Leiden (play-offs)

Afscheid met een diepe buiging

Slechts 21 punten verschil in vier wedstrijden. Leiden werd gisteravond de terechte landskampioen van het seizoen 2012-2013. Voor Aris Leeuwarden restte de zilveren medaille, maar wel met een hele vette gouden rand. Tot de allerlaatste seconde probeerde Aris Leeuwarden er nog een volgende duel uit te slepen, maar ook nu gaf de ervaren Leidse ploeg een minimale voorsprong in de laatste seconden niet meer uit handen (58-65).

Het was misschien niet de mooiste en beste wedstrijd van de finaleserie, de intensiteit spatte wel van de vloer af. Beide teams liepen na een lang en zwaar seizoen op hun tandvlees, maar knokten een heerlijk gevecht uit op de vloer. Het Kalverdijkje was opnieuw volgepakt en het sfeertje prima.

Ook de vierde wedstrijd ging lang gelijk op. Beide teams misten veel, maar er werd gestreden voor elke bal. Bij rust was er nagenoeg balans (30-32), na rust leek Aris via een 9-0 run het gaatje te pakken te hebben (39-32). Dat was helaas van korte duur. In de laatste vijf minuten van het derde kwart bleef Aris scoreloos en een 0-14 run van Leiden zorgde voor 39-46.

Aris klampte net als in wedstrijd 2 en 3 aan en de laatste minuten moesten de beslissing brengen. Het kwart viel de verkeerde kant uit. De ervaring van Leiden zorgde er voor dat de kleine voorsprong vast gehouden werd en een minuut voor tijd konden de Leidse fans een voorschot nemen op het kampioenschap.

Het werd 42 seconden voor het eind door drie vrije worpen van Samme Givens nog wel 57-60 en heel even was er nog hoop een stunt. Leiden bleef echter koelbloedig van de vrije worplijn en won uiteindelijk met 58-65. Beide teams werden na afloop door de fans van zowel Aris als Leiden hartstochtelijk toegejuicht, waardoor het seizoen 2012-2013 na de bekeruitreiking op een waardige en mooie manier werd afgesloten.

Aris kan terugkijken op een geweldig seizoen, waar het in totaal 59 wedstrijden speelde, de halve finale van de beker haalde, op de vierde plaats eindigde in het reguliere seizoen, Zwolle met 3-0 in de kwartfinale versloeg, Den Bosch in de halve finale met 3-1, zich zelfs plaatste voor Europees basketbal en pas in de finale moest buigen voor Leiden. En uiteindelijk zich dus de nummer 2 van Nederland mag noemen. Een diepe buiging naar technische staf, spelers, vrijwilligers, fans, sponsors is hiervoor op zijn plaats.

Hopelijk tot volgend seizoen!

Wedstrijd informatie

Datum : 23 mei 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 58
Leiden 65
Terug naar overzicht