Aris Leeuwarden - Leiden (play-offs)

Inhaalrace stokt aan het eind

Het is 0-2, waar het met een beetje geluk ook 2-0 had kunnen staan. Aris Leeuwarden staat door de 63-68 nederlaag in het Kalverdijkje op achterstand, maar toonde ook nu weer aan dat er kansen zijn. De opgave was al lastig en wordt lastiger, de kansen zijn er nog steeds.

De start van Aris was zaterdagavond desastreus. Te veel spanning, onrust en makkelijke missers zorgden er voor dat Leiden heel snel kon weglopen. Aris scoorde te moeilijk en alles wat Leiden aanraakte veranderde in goud. Het werd 13-32 en een uitverkocht Kalverdijkje wist niet wat het zag. Normaalgesproken heerst Aris in eigen huis, dit keer was het in de beginfase andersom.

Er zit het hele jaar al veel karakter en vechtlust in het team, dus Aris bleef knokken en dat loonde. Doordat Leiden nogal stevig speelde (vooral Whit Holcomb was vaak het slachtoffer), kwam het in foutenlast en via vrije worpen werd puntje voor puntje de achterstand wat weggewerkt. Bij rust was het verschil nog elf punten (30-41).

Na rust kwam de schwung er in. De eerste minuten verliepen nog bijna scoreloos, maar bij 43-45 had Aris voor de eerste keer weer aansluiting. Een 7-0 run van Leiden aan het eind van het derde kwart bracht het verschil echter weer naar negen punten (43-52) en een nieuwe inhaalrace kon beginnen.

En die kwam. Zeven punten op rij van Samme Givens zorgden voor 55-56 en het Kalverdijkje ontplofte. Het ervaren Leiden raakte niet in paniek en door scores van Patrick Hilliman en tweemaal Arvin Slagter was het verschil weer zeven (55-62).

Weer moest Aris in de achtervolging en opnieuw slaagde dat. Het team gaf niet op en Holcomb zorgde met zes punten op rij voor een nieuwe aansluiting (63-65). De kans op voorsprong kwam zelfs ook, maar met nog een 22 seconden op de klok miste Givens een moeilijke driepunter. Via de vrije worplijn maakte Leiden het daarna in de slotseconden koelbloedig af (63-68).

Dinsdag reist Aris weer naar Leiden voor game 3, donderdag is game 4 weer in het Kalverdijkje.

Wedstrijd informatie

Datum : 18 mei 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 63
Leiden 68
Terug naar overzicht