Aris Leeuwarden - Leiden

Leiden te sterk in het Kalverdijkje

Het is Aris Leeuwarden niet gelukt om Leiden voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis te verslaan. Leiden was in een hectische wedstrijd beter, slimmer en professioneler en had met Worthy de Jong de uitblinker in huis. Bijna in zijn eentje zorgde de guard er voor dat Aris in de tweede helft niet meer terug kon komen. Uitslag 72-93.

De wedstrijd leek qua verloop veel op de verloren wedstrijd in Den Helder van afgelopen woensdag. Aris startte niet goed, kwam terug, waarna een technische of onsportieve fout de wedstrijd weer kantelde. Woensdag gebeurde dat direct na rust toen Aris binnen een minuut van 35-23 op 35-29 kwam en de wedstrijd over nam.  Een technische fout van Samme Givens kostte Aris vier maal + zijkant en nog belangrijker het momentum. Gat weer naar tien en wedstrijd gespeeld.

Deze wedstrijd gebeurde het zelfs twee keer. Aris had na een 29-38 achterstand weer aansluiting gekregen via een driepunter van Tjoe de Paula en een score van Samme Givens en bij 34-38 vlak voor het rustsignaal leek alles weer open. Een technische fout van David Michaels vanwege reclameren leverde Leiden net als Den Helder woensdag vier maal + zijkant op. Arvin Slagter (vier maal) en aansluitende score van Ross Bekkering zorgden voor een 34-44 ruststand. Aris kon weer opnieuw beginnen.

In de tweede helft van hetzelfde laken een pak. Een schitterende alley-oop van Craig Osaikhwuwuomwan  dwars over iedereen heen, zette het Kalverdijkje op zijn kop en Aris was weer dichtbij (51-56). Enkele tellen later was de feestvreugde al weer verdwenen. Een onsportieve fout van Valentijn Lietmeijer gaf Leiden een nieuw gat (51-61). Het zorgde voor veel tumult op de tribunes en de wedstrijd werd er niet leuker op. Leiden kwam niet meer in gevaar en speelde erg beheerst de wedstrijd uit.

Met maar liefst 46 fouten op het scoresheet en 65 vrije worpen was de overwinning voor Leiden dus meer dan terecht. Coach Erik Braal was na afloop tijdens de napraat duidelijk: “Als het slecht gaat, moeten spelers in de spiegel kijken en niet naar buiten. Als het goed gaat, moeten ze naar buiten kijken en niet naar binnen. Spelers doen het vaak andersom en dat moet niet.” Een heldere analyse met een hoog waarheidsgehalte. Voldoende werk nog aan de winkel. Het seizoen is nog lang en de belangrijkste wedstrijden komen er nog aan.

De strijd om de vierde plek is nog volledig open. Samen met Nijmegen, Den Helder, Zwolle en Weert strijdt Aris om thuisvoordeel bij de playoffs. Zondag speelt Aris voor de tweede maal in 2013 tegen Zwolle. Deze ploeg zal ook de tegenstander worden in de halve finale van de beker. Voor de spelers een mooi moment om de twee nederlagen achter zich te laten. De volgende thuiswedstrijd is op 31 januari als Cangeroes voor de terugwedstrijd van de kwartfinale beker naar het Kalverdijkje komt. De entree bij die wedstrijd is gratis.

Gamenote: na 9 jaar weer een 360 graden dunk. Na Dallas Logan in Martiniplaza nu een van Jerrell Williams.

Wedstrijd informatie

Datum : 19 januari 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 72
Leiden 93
Terug naar overzicht