Aris Leeuwarden - Den Helder

Geplaatst voor de playoffs

Aris Leeuwarden heeft zich gisteravond formeel geplaatst voor de playoffs. Dat was natuurlijk alleen nog een kwestie van tijd, maar na de ruime zege op Den Helder is Aris niet meer te achterhalen door de nummer 9, Amsterdam. Niet echt belangrijk, de winst tegen een directe concurrent en het achterhalen van Zwolle op plaats 4 was veel belangrijker. Een hele sterke eerste helft zorgde er voor dat de wedstrijd al bij rust beslist was (49-22). Daarna was het uitspelen (86-60).

Aris had wat goed te maken tegen Den Helder. De laatste wedstrijd in Den Helder was niet goed, dus tijd voor revanche. En die kwam er. Vanaf de start was Aris de bovenliggende partij. Na een paar minuten was het al 15-6 en het gat geslagen. Verdedigend speelde Aris misschien wel zijn beste helft van dit seizoen. Het speelde met veel energie, joeg Den Helder over het hele veld op en zorgde daardoor voor veel onrust bij de gasten. Die kwamen daardoor tot slechte schoten en vanuit de rebound kon Aris gaan rennen.

Vooral het tweede kwart was ijzersterk. De verkregen 27-16 voorsprong na het eerste kwart werd uitgebouwd tot 49-22 bij rust, een kwartstand van maar liefst 22-6. De verdediging stond als een huis en het fijne voor coach Erik Braal daarbij was, dat alle spelers ruim aan bod kwamen en een bijdrage leverden. Met name Dexter Hope speelde een sterk kwart met zeven punten en veel verdedigende druk.

De scores waren keurig verdeeld over alle tien spelers, ook een luxe situatie. De topscorers bij Aris (Samme Givens, David Michaels en Sjors Poels) hadden “slechts” twaalf punten, Craig Osaikhwuwuomwan en Hicham Kherrazi hadden er elf. Iedere speler stond op het scorebord.

Na rust werd het wat slordiger en ging de strijd wat meer gelijk op. In het vierde kwart moest Braal zelfs even ingrijpen toen Aris bij de start een 11-0 run tegen kreeg en Den Helder terug kwam tot 15 punten (73-47; 73-58). Onder aanvoering van Whit Holcomb werd de controle terug gepakt en de voorsprong weer snel uitgebouwd tot boven de twintig punten. Vervelend was dat Tjoe de Paula vlak voor tijd uit viel met een enkelblessure, de guard kwam verkeerd terecht en moest van het veld.

Dinsdag volgt de tweede belangrijke thuiswedstrijd tegen een concurrent. Dan komt Nijmegen op bezoek. De eerdere twee wedstrijden eindigden pas na verlenging, dus voldoende reden om af te reizen naar het Kalverdijkje en het team te ondersteunen. Na de sterke wedstrijd van zaterdag hebben ze dat zeker verdiend!

Wedstrijd informatie

Datum : 16 februari 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 86
Den Helder 60
Terug naar overzicht