Aris Leeuwarden - Den Bosch (play-offs)

FINALE!

Aris Leeuwarden staat voor het eerst in haar bestaan in de finale van de play-offs. In de beste wedstrijd van het seizoen werd Den Bosch in het eigen Kalverdijkje van het veld geblazen. Na tien minuten was het al 27-9 en die voorsprong werd niet meer weg gegeven. Drie minuten voor tijd begonnen de fans aan het feestje, dat na de laatste zoemer nog de hele avond werd voortgezet.

“Waar is het feestje, hier is het feestje”, “Leiden, Leiden, Aris komt er aan”, “Het is stil aan de overkant”, “En we zwaaien met z’n allen naar Den Bosch” werden afgewisseld met “Het Woanskip” en “Genot”.  Het feest kon niet op. De spelers dansend op het veld, de fans hossend op de tribunes, assistent coach Ed Molthoff en captain Tjoe de Paula die via de microfoon de fans bedankten, het was één groot feest.  

Aris speelde een geweldig eerste kwart. Verdedigde loeischerp en schoot aanvallend de lichten uit. Met name de Paula was weergaloos. De routinier, die vorig seizoen de play-offs door een blindedarmontsteking moest missen en ook dit seizoen veel pech had, schoot in de eerste helft vijf uit vijf driepunters binnen en was de grote aanjager op het veld. De guard werd uiteindelijk topscorer met 23 punten. Een volgepakt Kalverdijkje stond vanaf de allereerste seconde vol achter het team en creëerde een heerlijke basketbalsfeer.

Het hele team stond als een huis. Naast de Paula waren Samme Givens en Whit Holcomb als vanouds weer vaste waarden, David Michaels kwam tot 18 punten en was daarnaast verdedigend ijzersterk en Jerrell Williams was met zijn creativiteit en energie een last voor de verdediging van Den Bosch.

Sjors Poels en Dexter Hope speelden gistermiddag misschien wel de belangrijkste rollen. Poels heeft nog last van zijn achillespees en zat op de hometrainer naast de bank fietsend zijn pees warm te houden. Op het veld was hij erg belangrijk. In 15 minuten kwam hij tot acht punten en zes rebounds. Hope was als back-up voor Holcomb weer nuttig. De jongeling maakte het Andre Young zo lastig dat de Bossche pointguard binnen 30 seconden twee keer balverlies leed.

Vlak voor rust was de voorsprong maximaal (50-27), maar een wonderschone buzzerbeater van eigen helft van Dejuan Wright bracht bij rust wat hoop voor de 100 meegereisde Bosche fans (50-32). Telkens als Den Bosch aandrong had Aris in de tweede helft echter het antwoord klaar. Ex-Aris speler Matt Bauscher zei het na afloop op TV klip en klaar: “Every time we made a run, they shot a three, and another and another……  

En dus was al vroeg duidelijk dat Aris de serie met 3-1 ging winnen. Het werd het feest, het dak ging er af, de finale was bereikt. De finaleronde begint a.s. woensdag in Leiden, de eerste thuiswedstrijd van Aris wordt zaterdag gespeeld om 20.00 uur. Mocht de NOS de wedstrijd live willen uitzenden, bestaat de kans dat de wedstrijd wordt verplaatst naar de zondagmiddag. Hierover later meer.

Wedstrijd informatie

Datum : 09 mei 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 93
Den Bosch 76
Terug naar overzicht