Aris Leeuwarden - Den Bosch

Het best voor het laatst bewaard

De Leeuwarder fans hebben dit seizoen al vele mooie wedstrijden in het eigen Kalverdijkje gezien. Met o.a. twee zeges op Groningen en een winst op Leiden liet het team al eerder zien van iedereen te kunnen winnen. Alleen de scalp van Den Bosch was er nog niet, maar die kwam zaterdagavond. In een heerlijke wedstrijd, die lang spannend was, knalde Aris in het laatste kwart over de koploper heen. De zege was meer dan verdiend (96-76).

Doordat Zwolle (zoals verwacht) ook won, komt alles nu op de laatste speeldag aan. Wie krijgt het belangrijke thuisvoordeel? Aris gaat zaterdag op bezoek bij Rotterdam, terwijl Zwolle Den Bosch op bezoek krijgt. Het is voor Aris te hopen dat Den Bosch zijn sportieve plicht doet en er een echte wedstrijd van maakt. Veel twijfels zijn daar niet over, want enkele dagen later beginnen de play-offs en moeten de teams op scherp staan. Uiteraard moet Aris dan zelf ook eerst nog afrekenen met Rotterdam, dat zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelt.

De wedstrijd van gisteren was vanuit Leeuwarder perspectief een plaatje. Aris speelde opnieuw zonder Sjors Poels, die nog te veel last heeft van zijn achillespees. Een stevig gemis tegen de ervaren centers van Den Bosch, maar zowel Samme Givens, Jerrell Williams en Craig Osaikhwuwuomwan heersten inside. Givens heerste als vanouds en eindigde ook dit keer met mooie cijfers (23 punten en 8 rebounds).

Topscorer van de avond werd dit keer Whit Holcomb. Met zijn moeder op de tribune excelleerde de pointguard naar 24 punten en zes assists. Het hele Kalverdijkje rilde twee minuten voor tijd toen Holcomb geblesseerd op de vloer bleef liggen na een te harde fout van Peter van Paassen. Met een ontwrichte schouder ging hij onder luid applaus naar de kant, het leverde van Paassen een groot fluitconcert op.

De wedstrijd was op dat moment al beslist. Aris stond de hele wedstrijd op voorsprong en had feitelijk bijna 40 minuten controle over de wedstrijd. Het speelde met veel energie, lef en teamgeest en overblufte de koploper lange tijd. Alleen Andre Young was regelmatig een plaag voor het team van Erik Braal en zorgde er bijna in zijn eentje voor dat Den Bosch in het spoor kon blijven. Het noopte Braal zelfs in het derde kwart tot twee time-outs binnen enkele minuten om de boel weer op de rit te krijgen. Aris zag daar zijn knapverdiende voorsprong van 13 punten (47-34) door o.a. acht punten van ex-Arisspeler Matt Bauscher binnen 90 seconden als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar Braal haalde het lek boven water en Aris herstelde zich.

De voorsprong werd nooit meer weggegeven, maar tot 68-64 bleef Den Bosch op slechts een paar punten afstand. Een 12-0 run deed het Kalverdijkje echter ontploffen. Het begon met een driepunter van Holcomb, direct gevolgd door een drietje van Tjoe de Paula. Aris was niet meer te stoppen en rende in één ruk naar een beslissende 80-64 voorsprong. De laatste vijf minuten was het een leuk feestje in het Kalverdijkje.

Een heerlijke zege dus op de ploeg  die het hele seizoen slechts vijf wedstrijden verloor. Hoeveel de zege op de ranglijst waard is, zal zaterdag blijken. Een vierde plaats op de eindranglijst zal voor Aris een record zijn en daarnaast betekenen dat Aris de best-of-five serie tegen Zwolle in eigen huis gaat beginnen. De wedstrijdserie kan dus nog niet definitief ingepland worden. De principedata voor de wedstrijden zijn:
wedstrijd 1 – woensdag 17 of donderdag 18 april
wedstrijd 2 – zaterdag 20 of zondag 21 april
wedstrijd 3 – dinsdag 23 april
wedstrijd 4 – donderdag 25 april (indien nog nodig)
wedstrijd 5 – zaterdag 27 of zondag 28 april (indien nodig)

 

Wedstrijd informatie

Datum : 06 april 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 96
Den Bosch 76
Terug naar overzicht