Aris Leeuwarden - Cangeroes (beker)

Eenvoudig naar halve finale beker

Slechts vijf minuten gaf Aris Leeuwarden gisteravond echt gas. Toen stond er gelijk een 21-4 voorsprong op het scorebord en was de wedstrijd vanzelfsprekend beslist. Daarna ging de voet van het gaspedaal en freewheelde het team naar het einde. Cangeroes speelde drie kwart lekker mee en aan het eind was het verschil nog steeds een punt of twintig (101-80).

Erik Braal speelde zonder zijn generaal Whit Holcomb, die rust kreeg voor de belangrijke competitiewedstrijd tegen Groningen van a.s. zaterdag. Dexter Hope was zijn vervanger in de basis en Hope speelde met name in het eerste kwart een goede partij. Net zoals zijn teamgenoten. Het tempo lag hoog, de verdedigende druk eveneens. Via 21-4 was het na tien minuten al 39-16 en leek een monsterzege in het verschiet. Bij 55-23 vlak voor rust was de voorsprong het grootst, maar daarna was de Friese koek op.

Het Kalverdijkje was prima gevuld door het bezoek van de businessclubs van Cambuur, CCL en WTC Expo en zes schoolklassen, die vanuit het programma Energie’k diverse pauzespelletjes deden. De fans vermaakten zich het eerste kwart prima. Daarna werd het allemaal plichtmatig. Coach Erik Braal had tijdens zijn traditionele napraatje in de businessclub gelijk toen hij zei dat het voor een team erg moeilijk is de focus in dit soort wedstrijden hoog te houden: “Het verschil van 27 punten in de uitwedstrijd en 23 in het eerste kwart gaf al een totaalverschil van 50. De wedstrijd was natuurlijk al lang beslist”. Daarnaast moeten er ook complimenten naar Cangeroes uit Utrecht. De nummer 3 van de promotiedivisie speelde vanaf het tweede kwart frank en vrij mee en vermaakte het publiek ook met enkele hoogstandjes. Bij Aris kwamen alle spelers ruim aan bod.

De vaste Leeuwarder fans ging het uiteindelijk alleen nog om het honderdste punt, dat lang op zich liet wachten. Sjors Poels doorbrak een halve minuut voor het einde de magische grens. Aris plaatst zich dus simmpel voor de halve finale, waar het zich over twee wedstrijden mag meten met Zwolle. Aris begint uit (22 februari) en speelt daarna op zondag 10 maart thuis. De andere halve finale wordt gespeeld door Leiden en Den Bosch. De finale is op 24 maart in Almere.

Morgen zal de tegenstand in het Kalverdijkje behoorlijk hoger liggen. Dan komt Groningen naar het Kalverdijkje. Groningen heeft na de coachwissel niet meer verloren en heeft weer aansluiting gevonden bij de kop van de ranglijst. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 31 januari 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 101
Cangeroes 80
Terug naar overzicht