Aris Leeuwarden - Bremerhaven (oefen)

Bremerhaven - Aris Leeuwarden : Verslag - Uitslagen en programma | Aris Leeuwarden

Fraaie oefenzege tegen Bremerhaven

 

Aris Leeuwarden liet zich dinsdagmiddag voor de eigen fans van de goede kant zien. In een voor Aris aantrekkelijk duel troefde het tegenstander Bremerhaven van alle kanten af. Uiteindelijk stond er na 48-34 bij rust een knappe 87-69 eindstand op het scorebord.

Na het duel met twee gezichten in Vechta was het tijd voor de kennismaking met het eigen publiek, dat ondanks het onhandige tijdstip toch nog in redelijk aantal op de wedstrijd was afgekomen. Het was in het begin even wennen aan de nieuwe gezichten, maar de gezichten van de fans stonden al snel op “vrolijk”.

Hicham Kherrazi bleef geblesseerd aan de kant, hij was op de training door zijn enkel gegaan. Daar kwam erg vervelend Tjoe de Paula vanmiddag na zes minuten bij. De Paula werd ongelukkig hard op zijn hand geslagen en moest naar de kant. In het ziekenhuis werd een gebroken hand geconstateerd en de guard zal helaas zo’n zes weken afwezig zijn. Vervelend voor coach Erik Braal, maar vooral vervelend voor de Paula zelf, die aan het eind van het seizoen ook al door een acute blindedarmontsteking moest missen.

Door het ontbreken van beide Nederlandse ervaren spelers was er ruim speeltijd voor de jongelingen  Valentijn Lietmeijer en Dexter Hope. Met name Hope speelde een voortreffelijke wedstrijd en speelde 23 minuten lang met veel flair. Met good old Sjors Poels waren zij voor de fans de vaste en herkenbare waarden van Aris.

Het hele team speelde een goede wedstrijd tegen de subtopper uit de Bundesliga, dat eigenlijk op papier een stuk sterker was dan tegenstander Vechta van afgelopen zaterdag. Vanaf de start stond Aris aan de goede kant van de score en werd duidelijk Aris een hecht collectief is, dat in staat is veel druk te zetten op de tegenstander. Vooral in de press wisten de guards van Bremerhaven soms niet wat ze moesten beginnen, wat resulteerde in snelle steals en makkelijke scores.

De nieuwelingen hadden allemaal een prima thuisdebuut. Jerrell Williams is als center razendsnel op zijn voeten en met zijn handen en vooral in de press een heerlijke stoorzender. Craig Osaikhwuwomwan had met 15 punten een sterke aanvallend avond, waar hij met een paar denderdunks het publiek al op de banken kreeg en  Samme Givens en David Michaels zijn echte teamspelers en werken zich volledig uit de naad. Whit Holcomb is echter de kleine generaal die het spel uitzet, erg snel met de handen (zeven steals!) en daar waar nodig zelf ook makkelijk scoort.

Een oefenwedstrijd die vertrouwen geeft voor de toekomst. De uitslagen op zich zeggen allemaal nog niets, maar duidelijk is wel dat er aardig wat potentie in dit team zit. Komend weekeind gaat Aris eerst naar Duitsland, waar het uitkomt tegen Wulfen uit de Pro B, een dag later staat in het Belgsiche Huey de wedstrijd tegen het Belgische eredivisieteam Belgacom Luik op het programma.

Wedstrijd informatie

Datum : 11 september 2012 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 87
Bremerhaven 69
Terug naar overzicht