Aris Leeuwarden - Amsterdam

Verplichte zege

Door de 103-69 overwinning van Aris Leeuwarden op Amsterdam en de nederlaag van Zwolle in eigen huis tegen Groningen is de vierde plaats weer in het zicht gekomen. Zowel Zwolle als Aris spelen nog tegen Den Bosch (thuis) en Rotterdam (uit). Aris moet één keer meer winnen dan Zwolle. Vanmiddag tegen Amsterdam deed het team van Erik Braal wat het moest doen: ruim winnen van een van de hekkensluiters (108-69).

Het Kalverdijkje was door een thuiswedstrijd van Cambuur en het mooie weer mager gevuld, al liep het na het eerste kwart nog redelijk vol. De wedstrijd was toen echter al gespeeld. Aris kwam flitsend uit de startblokken, scoorde veel en erg makkelijk en had daarnaast Amsterdam verdedigend in de tang. Resultaat: 10-2 na twee minuten en 29-15 na het eerste kwart.

Wedstrijd gespeeld en dan is het een kwestie van geconcentreerd uitspelen, nieuwe zaken uit proberen en het publiek vermaken. Dat lukte deels. Soms was het spel plichtmatig, werd er slecht verdedigd en kon Amsterdam even aanhaken. Vaak was het “amusant” en was er voor de Leeuwarder fans best wel wat te genieten.

De dunks vlogen de fans om de oren, hoewel het huzarenstukje van Jerrell Williams het publiek nog het meest op de banken kreeg. Williams ging voor de spectaculaire 360 graden dunk, maar miste. Het leverde een lach op van iedereen in het Kalverdijkje, inclusief teamgenoten, coaches en tegenstanders. Samme Givens ging Williams al eerder voor met een gemiste knaldunk, maar later waren er nog voldoende hoogstandjes te zien.

Van 29-15 werd het 51-33 bij rust en 78-49 na drie kwart wedstrijd. De grootste voorsprong was bij 84-49. Iedere speler kwam ruim aan bod, mede omdat Valentijn Lietmeijer en Sjors Poels nog aan de kant bleven vanwege ziekte en blessures. Dexter Hope schoot Aris over de 100 en Williams bracht de eindstand op 103-69.

Met zes van de acht spelers in de dubbel cijfers hoeft Erik Braal zich aanvallend geen zorgen te maken. Zaterdag tegen koploper Den Bosch zal het verdedigend beter moeten. Den Bosch verzekerde zich vandaag via een overwinning op Leiden zo goed als zeker van de eerste plaats op de ranglijst.

Wedstrijd informatie

Datum : 01 april 2013 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2012-2013
Aris Leeuwarden 103
Amsterdam 69
Terug naar overzicht