Amsterdam - Aris Leeuwarden

Vierde zege op rij

 

Aris Leeuwarden boekte gistermiddag in Amsterdam de vierde overwinning in 14 dagen tijd. Na Weert, Rotterdam en Virtus werd nu ook gewonnen van Apollo Amsterdam. De zege kwam niet makkelijk tot stand, Aris moest er hard voor werken. Dat harde werken loonde. Met 80-84 deed het team van Erik Braal wat het moest doen: twee punten meenemen in de bus terug naar Leeuwarden.

Het probleem van Aris ligt momenteel op de shooting guard positie. Tjoe de Paula (longontsteking) en Valentijn Lietmeijer (lies) zijn beide geblesseerd, waardoor Braal maar weinig opties op de kleine posities over houdt. Whit Holcomb moet daarom vooral overuren maken op de guardpositie en zowel Hicham Kherrazi en David Michaels speelden met regelmaat verplicht “klein”. De blessures zijn wel een kans voor Dexter Hope. Gisteren stond de jonge guard ruim 22 minuten op het veld.

In Amsterdam had Aris vooral last van Aron Roye. Hij hield bijna in zijn eentje Amsterdam in het spoor van Aris en kwam uiteindelijk tot 30 punten. Wat Braal ook probeerde, Roye bleef moeilijk af stoppen. Alleen een box-and-one leek in het tweede kwart effectief, maar ook daarop had de guard weer snel een oplossing gevonden.

Gelukkig win je nooit in je eentje een wedstrijd en dat bleek in het laatste kwart. De start was voor Aris via Sjors Poels en Michaels (0-5), maar het vervolg was in het begin voor Amsterdam. Het verschil was het grootst bij 24-16, waarna een 0-12 Aris-run de teams weer nagenoeg bij elkaar bracht (24-28). Vanaf dat moment stond er telkens een klein verschil op het scorebord in het voordeel van Aris. Rust: 32-35.

In het derde kwart ontplofte de wedstrijd. Het tempo ging omhoog, beide verdedigingen verslapten en er werd veel gescoord. Het werd rommelig en Aris ging meerennen met de gastheren. Daardoor verloor het de controle over de wedstrijd en vergat het definitief afstand te nemen. Aan het eind van het derde kwart zorgde Roye zelfs met een driepuntsbuzzerbeater voor 59-57 in het voordeel van de gastheren.

In het vierde kwart trok Aris de wedstrijd langzaam naar zich toe. Samme Givens, Craig Osaikhwuwuomwan en Jerrell Williams hadden een oplossing gevonden voor Berend Weijs, die net als eerder in Leeuwarden inside een blok aan het been was. Holcomb, Kherrazi en Michaels bleven trefzeker van buiten, Aris bleef dus scoren, de voorsprong werd een punt op vijf en die bleef tot de laatste minuut staan.

Toch werd het nog spannend. Via Jeremy Ormskerk werd het 80-81 en werd 14 seconden voor tijd de snelle fout gemaakt op Holcomb. Die maakte de eerste, maar miste de tweede vrije worp (80-82). Roye racete naar de overkant, maar raakte onderweg de bal kwijt aan Williams, die minstens net zo snel was. Weer een snelle fout met nog negen seconden op klok leek de beslissing te brengen. Williams miste echter beide vrije worpen, waarna Osaikhwuwuomwan de belangrijke aanvallende rebound leek te pakken. Er werd gefloten voor te vroeg inlopen, waardoor Amsterdam nog een laatste kans kreeg. De tweepunter van Ormskerk draaide uit de ring, waarna Givens op 0,4 seconde voor het eind door twee gemaakte vrije worpen de Leeuwarder punten veilig stelde (80-84).

Vier zeges op rij heb Aris stevig in de middenmoot gezet. Tot de kerst speelt Aris nog twee wedstrijden en speelt dan tegen teams uit een ander kaliber. Eerst komt aanstaande woensdag Groningen op bezoek, zaterdag speelt Aris uit tegen Leiden.

De kaartverkoop tegen Groningen is inmiddels gestart. Via sigarenmagazijn Eduard Reekers aan de Prins Hendrikstraat 11 zijn losse kaarten te koop. De kassa is woensdag vanaf 19.00 uur geopend.

Wedstrijd informatie

Datum : 16 december 2012 20:00
Locatie : Amsterdam
Seizoen : 2012-2013
Amsterdam 80
Aris Leeuwarden 84
Terug naar overzicht