Zwolle - Aris Leeuwarden

Uit en thuis: wereld van verschil

Het wil uit maar niet lukken. In Zwolle werd voor de vierde maal op rij een uitwedstrijd verloren. Daar waar Lasaulec Aris thuis met een gezonde dosis agressie en dominantie speelt, treed het buitenshuis maar erg bleekjes op. Zwolle overtroefde Aris op alle vlakken en won verdiend met 86-70.

De eerste drie uitwedstrijden werden verloren met een punt, ditmaal was het verschil vele malen groter. Aris had erg veel moeite met de aanvalsdrift van de gastheren en kreeg maar geen vat op de Zwolse acties naar de basket. Verdedigend was dus niet best wat het team liet zien, aanvallend liep het ook niet lekker. Alleen in de eerste minuten was het tempo hoog en stond Aris dan ook even op voorsprong (8-11).

Daarna was het snel afgelopen. Alle credits naar Zwolle. Dat ging er op en er over en heeft niet meer omgekeken. Bij rust was het verschil door een klein Leeuwarder eindsprintje slechts 13 punten, maar wie hoopte op een ommekeer na de pauze kwam bedrogen uit. Zwolle herstelde de voorsprong tot een punt of 18 en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Tot teleurstelling van de circa 60 meegereisde fans, die meer vreugde beleefden aan de zege van het U20 team in Leiden, dan de prestaties van de hoofdmacht op deze avond.

Dinsdag volgt er al weer een revanche mogelijkheid. In het Kalverdijkje komt dan Den Bosch op bezoek. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 november 2011 20:00
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2011-2012
Zwolle 86
Aris Leeuwarden 70
Terug naar overzicht