Zwolle - Aris Leeuwarden

Sportieve revanche in Zwolle

Drie weken geleden ging Lasaulec Aris met een dikke nederlaag bij Zwolle terug in de bus. Gisteravond waren de rollen volledig omgekeerd. Aris speelde een dijk van een derde kwart (9-25), waarin het Zwolle op de knieën kreeg. Door de 52-73 zege waren er na afloop alleen maar tevreden gezichten in het Leeuwarder kamp.

Het was al de tweede ontmoeting in Zwolle dit jaar tussen beide clubs. Doordat de play-offs in april vanwege de nieuwe opzet een week eerder moesten beginnen dan oorspronkelijk gepland, werd deze wedstrijd vervroegd. Half december was feitelijk de enige optie die voor beide teams goed uit kwam. Het tweede bezoek liep, gelukkig voor Aris, compleet anders dan de eerste keer. Toen was het kansloos, nu domineerde het team van Erik Braal.

De coach kon weer beschikken over Manny Adako, maar de center was de griep nog niet helemaal kwijt en kon eigenlijk maar mondjesmaat worden ingezet. De start was beide teams was niet overtuigend. De scores waren in de eerste helft zeldzaam. Enerzijds omdat beide teams gewoon goed stonden te verdedigen en anderzijds slecht stonden aan te vallen. Zwolle was vooral onnauwkeurig van de vrije worplijn (4 uit 14 in de eerste helft), bij Aris lag het aanvalstempo te laag en werden de open schoten niet gemaakt.

Bij rust stond er dus een lelijke 28-29 op het scorebord. Verdedigend natuurlijk een dikke voldoende, aanvallend feitelijk te weinig voor de ploeg die gemiddeld het meeste scoort in de Eredivisie. Na rust zou het anders worden. Lance Jeter gooide het tempo omhoog en de aanvalstrein kwam op gang. De guard speelde weer een ouderwets goede wedstrijd en domineerde op het veld. 25 punten (waarvan 5 uit 10 driepunters), 8 rebounds, 4 assists, 2 steals en geen balverlies zijn cijfers waar je mee thuis kan komen. De guard scoorde ook op belangrijke momenten en onder tijdsdruk. Hij kreeg steun van zijn teamgenoten met Mark Sanchez voorop, die weer een double double scoorde met 18 punten en 11 rebounds.

Jeter’s versnelling gaf het team een boost. Verdedigend werd geen centimeter ruimte gegeven en Zwolle had geen antwoord. Daarbij ook een goede rol voor Mark-Peter Hof, die in het begin van het derde kwart in het veld kwam en de aanzet gaf voor een 17-0 run. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond het 36-53 en was de partij gespeeld.

Het laatste kwart was voor de statistieken. Door de eerste uitzege klimt Aris weer een plekje op de ranglijst. Zaterdag wacht de volgende uitdaging. Dan komt Nijmegen naar het Kalverdijkje. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 07 december 2011 20:00
Locatie : Zwolle
Seizoen : 2011-2012
Zwolle 52
Aris Leeuwarden 73
Terug naar overzicht