Wijchen - Aris Leeuwarden

Aris geeft zekere zege uit handen

Ruim 33 minuten lang speelde Lasaulec Aris zaterdagavond in Nijmegen / Wijchen misschien wel een van zijn beste wedstrijden van het seizoen. De laatste zeven minuten stortte het team echter volledig in elkaar, waardoor een zeker lijkende winst alsnog uit de handen glipte. Met 91-85 bleef Nijmegen aan de goede kant van de score.

Onvoorstelbaar. De hele wedstrijd had Aris de touwtjes stevig in handen en domineerde het Nijmegen. Het hield de lange mannen van Nijmegengoed weg onder de basket, waardoor de gastheren het vooral van buiten moesten proberen. En dat is niet Nijmegens sterkste punt. Daarnaast pakte Aris veel losse ballen, speelde het vol energie en was het aanvallend effectief en doeltreffend.

Niets aan de hand dus. Vanaf de start was er de voorsprong en bij 2-14 moest de coach van Nijmegen, Michael Schuurs, al in een time-out vluchten. Vooral Sjors Poels, voor wie speciaal een volle fanbus vanuit Limburg was gereden, speelde in die fase sterk. Natuurlijk heeft Nijmegen een goede en zeer gevaarlijke ploeg en je weet dat zo’n fraaie voorsprong geen garantie is voor een makkelijke avond. Met regelmaat kwam Nijmegen terug in de wedstrijd, maar Aris bleef koel op die momenten dat het even hectisch werd.

Grote trekker daarbij was Lance Jeter. De topscorer van de competitie liet ook nu zijn kracht zien en hij zorgde er persoonlijk voor dat het gaatje tot de rust 12 punten bleef (31-43). Ook na rust was er lang niets aan de hand. Direct na rust kwam Nijmegen even terug, maar scores van Tjoe de Paula, Mark Sanchez, Calvin Chitwood en Manny Adako gaven weer lucht. De grootste voorsprong was halverwege het derde kwart  bij 42-61.

Met nog ruim zes minuten op de klok ging het mis bij 62-77. Aris was nogal in foutenlast gekomen en Nijmegen rook bloed. Binnen een paar minuten ging de wedstrijd op de kop. Balverlies op eigen helft van Andrew Dawson en Chitwood (gevolgd door een onsportieve fout) leidden tot makkelijke scores bij Nijmegen en toen er ook nog een paar afstandsbommen in gingen, begon Nijmegen weer in de winst geloven. Voor Aris werd het pappen en nat houden, maar het zakte uiteindelijk door het Gelderse ijs.

Toen achtereenvolgens Chitwood, Adako en Jeter met vijf fouten naar de kant moesten, was het gedaan met het verzet. Een volledig onnodige nederlaag was het gevolg. Winst had gezorgd voor aansluiting met Nijmegen voor de strijd om de vierde plaats, nu zal Aris voorlopig even met Zwolle gaan strijden om plek 5 en 6.

Na vier zware uitwedstrijden op rij, waarvan drie tegen teams uit de top 4, is het gelukkig nu weer tijd voor een thuiswedstrijd. Zaterdag ontvangt Aris Zwolle in het eigen Kalverdijkje. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 04 februari 2012 20:00
Locatie : Wijchen
Seizoen : 2011-2012
Wijchen 91
Aris Leeuwarden 85
Terug naar overzicht