Wijchen - Aris Leeuwarden

Drie keer is scheepsrecht

Wedstrijden tegen Nijmegen worden bijna traditioneel in de laatste seconden beslist. Ook nu weer. Lance Jeter scoorde vijf seconden voor het einde de belangrijke gelijkmaker (89-89), maar Maurice Acker antwoordde in de buzzer (91-89). En daarom ging Lasaulec Aris voor de derde keer dit seizoen met minimaal verschil onderuit.

Drie keer verliezen. Een keer met 1 punt verschil in de laatste seconde (Groningen 83-82), vorige week na verlenging tegen Rotterdam en nu dus in de buzzer. Als over een heel seizoen alles met elkaar compenseert, heeft Aris nog een paar krappe en mooie zeges voor de boeg.

De beide teams gaven elkaar niet veel toe. De aanval leek sterker dan de verdediging en vooral de eerste helft waren de verschillen klein. Met de kwartstanden 21-20 en 20-21 had Aris bij rust met 41-42 een minimale voorsprong. De voorsprong werd in de tweede helft een paar keer uitgebreid, maar Aris verzuimde Nijmegen de genadeklap te geven. Diverse malen was de voorsprong een punt of zes of acht, maar definitief afstand nemen, lukte maar niet.

Dus kwam het zoals zo vaak in tegen Nijmegen weer aan op de laatste minuten. Bij 76-80 had het team van Erik Braal de beste papieren, maar Nijmegen antwoordde accuraat en leidde 30 seconden voor tijd met 87-82. Aris maakte knap de achterstand van vijf punten ongedaan. Jeter kwam een paar keer goed door en Henri Bekkering miste twee belangrijke vrije worpen bij 89-87. Met nog twaalf seconden op de klok had Aris de laatste aanval en opnieuw Jeter bracht eenvoudig de stand gelijk (89-89). Het was echter achteraf gezien net iets te vroeg.

Met nog zeven seconden op de klok sprintte Acker rende naar de overkant, sneed naar binnen en met een floater scoorde hij de winnende bal . Over en uit.

Zaterdag de mooie derby tegen Groningen. Een volle bak. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Het team rekent op de zesde man.

NB Vanwege een error bij Cybersports kunnen alle wedstrijden in de DBL helaas niet online gevolgd worden.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 02 november 2011 20:00
Locatie : Wijchen
Seizoen : 2011-2012
Wijchen 91
Aris Leeuwarden 89
Terug naar overzicht