Weert - Aris Leeuwarden

Fataal eerste kwart

Lasaulec Aris en uitwedstrijden: het blijft lastig en vervelend. Na de knappe zege in Zwolle dacht men in december definitief met het uitsyndroom afgerekend te hebben. Door de thuiszege van zaterdag (ook tegen Zwolle) kon het team met vertrouwen uitzien naar de wedstrijd in Weert. Dat stond immers onderaan. Het liep anders. Weert heeft met de komst van Fletcher behoorlijk aan kracht gewonnen en startte overdonderend. En die eerste klap bleek een daalder waard. Weert won verdiend (76-64).

Aanvallend zat Aris helemaal niet in de wedstrijd. Geen bal ging er in, alles rolde uit de ring en het aantal malen balverlies was veel te hoog. Maar liefst drie maal stond een Aris-speler in het eerste helft buiten het veld, tweemaal stond iemand drie seconden, het was veel te slordig. Daarnaast gaf het Weert in de verdediging vooral in de eerste helft veel te veel ruimte. Weert maakte daar dankbaar gebruik van en schoot binnen een paar minuten naar een 18-5 voorsprong.

Daardoor liep het team van Erik Braal de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. Braal wisselde al in het eerste kwart zijn volledige basis en zette zijn tweede vijf in het veld. Het verschil stabiliseerde wel, maar echt dichtbij kwam Aris in de eerste helft niet meer. In de tweede helft van hetzelfde laken een pak. Aris werkte weliswaar hard, maar zeker niet efficiënt en vaak liepen de aanvallen muurvast. Tekenend voor de aanvallende malaise is dat slechts Lance Jeter in de dubbele cijfers belandde. De guard maakte 20 punten. De rest van het team kwam niet boven de 10 punten.

Slechts eenmaal was er nog wat hoop. Binnen twee minuten in het vierde kwart kwam Aris terug van een 19 punten achterstand tot 9 punten (63-54). Met nog zes minuten op de klok nog volop mogelijkheden. Weert was de kluts kwijt en Aris rook bloed. Een mislukte aanval gevolgd door een score plus bonus bracht het verschil weer op twaalf en dat bleek de genadeklap.

Weert in deze vorm zal zeker nog meer wedstrijden gaan winnen, Aris zal zich vooral in uitwedstrijden sterk moeten verbeteren. Zeker met het zware programma voor de boeg. Eerst Leiden, dan Groningen en dan Nijmegen: uit. Tijd om de dure uitnederlagen tegen Rotterdam en Weert te compenseren. Anders is de top 4 plak snel weer uit het oog………

Wedstrijd informatie

Datum : 10 januari 2012 20:00
Locatie : Weert
Seizoen : 2011-2012
Weert 76
Aris Leeuwarden 64
Terug naar overzicht