Weert - Aris Leeuwarden

Geplaatst voor de playoffs......

Lasaulec Aris plaatste zich gisteravond definitief voor de playoffs. Maar daar was dan ook alles mee gezegd. Het team verloor voor de tweede keer dit seizoen in Weert en liet zich drie kwart wedstrijd lang van zijn slechtste kant zien. Alleen het tweede kwart speelde het team op het gewenste niveau, maar dat is veel te weinig om een wedstrijd te winnen. Weert won met 81-71 en door dit kleine verschil kan Weert Aris niet meer inhalen.

Nog slechts vijf wedstrijden heeft Aris om in playoff vorm te komen en dat is erg kort dag. Aris is bezig met een teleurstellend jaar 2012, waar het uit alleen nog maar won van Zwolle en Rotterdam. Alleen het eind van het eerste en het begin van het tweede kwart scoorde het team een dikke voldoende. Aris zette veel verdedigende druk op Weert, rebounde goed, kreeg daardoor veel balwinst, die het in een snelle transitie omzette in makkelijke scores. Een opgelopen 18-5 achterstand werd in no time omgezet in een 21-24 voorsprong. Op dat moment liep alles op rolletjes en liet het team aantrekkelijk en efficiënt basketbal zien. Aris verzuimde echter voor rust Weert op de definitieve pijnbank te leggen. Bij rust was de voorsprong nog steeds vier punten (31-35).

Na rust ging het opnieuw fout. Aris begon evenals de eerste helft slecht en Weert kwam snel langszij. Het peil van de gasten zakte naar een verontrustend niveau, maar omdat ook Weert niet goed speelde, was het verschil na driekwart nog te overzien (60-54).  Helaas bracht het vierde kwart geen verbetering en zakte het team opnieuw ver weg.

Voor de eigen fans resten nog drie thuiswedstrijden voor de playoffs. De eerste is aanstaande zaterdag. Dan speelt Aris in een vol Kalverdijkje tegen koploper Groningen. Een week later ontvangt het Nijmegen tijdens de thema-avond Ladies Night. De laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen is op Paasmaandag tegen Rotterdam. Toegang voor deze laatste thuiswedstrijd is gratis. Als alles goed gaat, dus drie keer een volle bak in het eigen Kalverdijkje. Drie uitdagingen voor het team van Erik Braal om in ieder geval de eigen fans te tonen, dat de playoffs met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.

Wedstrijd informatie

Datum : 13 maart 2012 20:00
Locatie : Boshoven
Seizoen : 2011-2012
Weert 81
Aris Leeuwarden 71
Terug naar overzicht