Rotterdam - Aris Leeuwarden

Aris pakt draad weer op

Na vijf nederlagen op rij smachtte het team van Lasaulec Aris weer eens naar een overwinning. Die kwam er. In Rotterdam werd met 88-96 gewonnen, waardoor Aris in een avond het aantal uitzeges verdubbelde. Brandon Rozzell bleek een welkome versterking. De debutant scoorde 20 punten in 22 minuten.

Coach Erik Braal kon nog niet beschikken over Calvin Chitwood en Tjoe de Paula. Chitwood zal nog een tijdje afwezig zijn, de Paula is bijna weer fit, maar was nog net niet speelklaar. De komst van Rozzell kwam dus op het juiste moment. De start van Aris was aarzelend, de scores aan beide zijden waren daarentegen talrijk. Dat kwam niet zo zeer door de goede aanvallen, maar meer door het magere verdedigen. In het eerste kwart hoefden de heren in het oranje slechts twee persoonlijke fouten te fluiten, vaak een teken van niet al te agressief verdedigen.

Valentijn Lietmeijer had in die beginfase het vizier op scherp en zorgde er voor dat Aris bij Rotterdam in de buurt bleef. Lietmeijer zou eindigen met 12 punten. In het tweede kwart kwam Aris meer los. De inbreng van Rozzell zorgde voor een energieboost en samen met Manny Adako en Andrew Dawson nam hij het team op sleeptouw. Rozzell scoorde in zeven minuten elf punten en Adako ging lekker met hem mee. Adako zou uiteindelijk topscorer worden met 24 punten, daarbij was hij foutloos van buiten de driepuntslijn (vier uit vier).

Ook veel credits in die fase voor Dawson. Dawson gaf verdedigend zoveel druk, dat Rotterdam veel balverlies leed. En die leidden weer tot eenvoudige scores. Bij rust was de voorsprong zeven punten (43-50), mede door een driepunter van Adako vlak voor rust.

Na rust werd de voorsprong verder uitgebouwd. Het tempo bleef hoog en heel langzaam liep het verschil naar boven de tien punten. Aris bleef  makkelijk scoren, Rotterdam echter ook. Vooral van buiten de driepuntslijn bleek Aris dodelijk efficient met een schotpercentage van bijna 50%. Zes minuten voor tijd was de voorsprong het grootst bij 70-86.

Toch kwam Rotterdam nog gevaarlijk terug. Een lucky driepunter van Gian Slagter zorgde nog voor 86-89, maar Dawson antwoordde met gelijke munt (86-92). Het bleek de genadeklap. Rotterdam probeerde nog via fouten de klok te stoppen, maar Rozzell bleef, evenals het hele team trouwens, foutloos van de vrije worplijn (88-96).

Zaterdag krijgt Aris landskampioen en virtueel koploper Leiden op bezoek. In het Kalverdijkje zal het moeten gaan spoken. De verwachting is dat het behoorlijk vol zal zijn, dus kom op tijd. Het U20 team speelt om kwart over vier een voorwedstrijd tegen de jeugd van Leiden, ook een aanrader.

Wedstrijd informatie

Datum : 16 februari 2012 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2011-2012
Rotterdam 88
Aris Leeuwarden 96
Terug naar overzicht