Rotterdam - Aris Leeuwarden

Nederlaag in Rotterdam

Lasaulec Aris verloor gisteravond dure punten in Rotterdam. Na verlenging waren de nog puntloze gastheren te sterk (85-82).

Het was een wedstrijd waar het team meer met zichzelf in gevecht was dan met de tegenstanders. Rotterdam speelde frank en vrij en verdiende de overwinning. Bij rust was het verschil minimaal (37-36), maar in het vierde kwart leek Aris het beslissende gaatje te slaan bij 64-69. Een perfecte schwalbe van Ralf de Pagter, die als een stervende zwaan neerging, hield Rotterdam echter in het spoor.

Bij 70-73 was de laatste aanval voor Rotterdam. Stefan Mladenovic ging voor de tweepunter en Calvin Chitwood deed exact wat je niet moet doen. In plaats van hem rustig te laten scoren, maakte hij op 2 seconden voor het einde een fout. Score + bonus nu en dus verlenging (73-73).

Bij de start van die verlenging was Aris al Manny Adako en Calvin Chitwood kwijt vanwege een vol foutenboekje en daar kwam binnen een minuut Lance Jeter bij. De heren in het oranje hadden het niet echt op met Aris, gezien het groot aantal gefloten fouten aan Leeuwarder kant.

Rotterdam bleef knokken tot het eind, kwam op een kleine voorsprong  en bracht de verdiende zege binnen. Mark Sanchez speelde aan Aris zijde een zeer verdienstelijke wedstrijd met 19 punten en 12 rebounds.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 29 oktober 2011 20:00
Locatie : Topsportcentrum
Seizoen : 2011-2012
Rotterdam 85
Aris Leeuwarden 82
Terug naar overzicht