Pepinster - Aris Leeuwarden (oefen)

Aris wint in Belgie

Lasaulec Aris speelde vanmiddag in Verviers tegen de Belgische Eredivisionist Pepinster. Het team liet zien fris uit het Kerstreces gekomen te zijn. In een prima wedstrijd werd met 84-93 gewonnen. De zege zal vertrouwen geven voor het drukke schema van de komende weken.

Pepinster is de nummer laatst in de sterke Belgische topdivisie en verving begin december zijn halve selectie. Daarna speelde het twee goede wedstrijden tegen Mons (nipt verlies) en Antwerpen (winst). De eerste helft was rommelig van twee kanten. Beide teams hadden even de tijd nodig om weer het ritme na de winterstop te vinden. Aris leed dertien keer balverlies, maar had verdedigend zijn zaakjes wel goed voor elkaar. Na tien minuten was het 22-18 voor de gastheren, daarna begon aan Friese kant beter te lopen.

Onder aanvoering van Calvin Chitwood kwam Aris snel langszij en ging het er over. Chitwood stond bij rust al op 11 punten met onder andere een heerlijke dunk dwars door het midden. Chitwood eindigde op 16 punten e kan terug zien op een sterke partij. De scores kwam langzaam op gang en bij rust was er een kleine voorsprong (33-38).

Direct na rust ging de turbo er op. Lance Jeter gaf gas en begon zich samen met Manny Adako met het scoren te bemoeien. De pointguard zou met 19 punten topscorer worden. De voorsprong liep snel op naar een punt of twaalf en dat verschil werd de rest van de wedstrijd gekoesterd. De double double kwam dit keer op naam van Adako met 18 punten en 10 rebounds. Mark Sanchez kwam een rebound tekort en bleef steken op 11 punten en 9 rebounds.

Via 62-71 na drie kwart wedstrijd liep Aris in de laatste 10 minuten naar een reguliere 84-93 zege. Een winst die met goed teambasketbal werd bereikt. Komende zaterdag speelt Aris thuis in het eigen Kalverdijkje tegen Zwolle. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 03 januari 2012 20:00
Locatie : Verviers
Seizoen : 2011-2012
Pepinster 84
Aris Leeuwarden 93
Terug naar overzicht