Paderborn - Aris Leeuwarden (oefen)

Prima prestatie in Heerenveen

Slechts zeven spelers had coach Erik Braal gistermiddag tot zijn beschikking in de oefenwedstrijd tegen het Duitse Paderborn. Die deden het echter meer dan prima. Vooral aanvallend werd er goed gespeeld. Verdedigend haperde het af en toe nog wel eens, maar de meegereisde fans maalden daar niet om. Die werden getrakteerd op een aangename wedstrijd, met prettige vooruitzichten. Lasaulec Aris won meer dan verdiend: 95 – 83.

De oefenwedstrijd werd georganiseerd door Sportstad Heerenveen in combinatie met Dyna ’75. Het was voor Lasaulec (hoofdkantoor eveneens in Heerenveen) Aris dit seizoen de eerste oefenwedstrijd op Friese grond. Door de blessures moesten vooral de kleinere mannen overuren draaien. Lance Jeter, Andrew Dawson en Valentijn Lietmeijer deden dat met verve. Jeter had zijn eerste double-double van het seizoen te pakken met 12 assists en 13 punten en vond zijn nieuwe teamgenoten makkelijk. Dawson kwam het langst in het veld. Maar liefst 36 minuten maakte de Nederlandse routinier, waarin hij excelleerde. De guard speelde sterk, heerste en kwam tot 15 punten. Lietmeijer tot slot stond 32 minuten op de planken, bracht veel energie en was zaterdag de enige speler van Aris die van achter de driepuntslijn scoorde (8 punten).

Als Lietmeijer twee punten meer had gemaakt, hadden alle spelers in de dubbele cijfers gescoord. Misschien wel een unicum bij een basketbalwedstrijd. Want ook de lange mannen scoorden er allemaal lustig op los. Mark-Peter Hof maakte er 10, Mark Sanchez 15 en Sjors Poels bleef foutloos van het veld met 16 punten tegen 100%. Manny Adako werd topscorer met 18 punten. Het geeft aan dat de selectie dit seizoen breed is en daarom veel mogelijkheden heeft.

Het verschil tegen Paderborn werd in het laatste kwart gemaakt. Drie kwart was er balans en verzuimde Aris afstand te nemen door de mindere defensie. Toen dat in het laatste kwart ook beter ging, liep het team snel uit naar een voorsprong van 10 punten, die niet meer in gevaar kwam. De zege is leuk, nog leuker is om te zien dat er veel talent en groeipotentie in het team zit. En het team met veel enthousiasme en teamspirit speelt.

Zondag (=vandaag) wordt de derde oefenwedstrijd gespeeld. Dan oefent Aris in Nijverdal tegen het sterke Cuxhaven. De wedstrijd om 18 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 10 september 2011 20:00
Locatie : Heerenveen
Seizoen : 2011-2012
Paderborn 83
Aris Leeuwarden 95
Terug naar overzicht