Oldenburg - Aris Leeuwarden (oefen)

Aris maakt stappen

Gisteravond speelde Lasaulec Aris een ingelaste oefenwedstrijd in en tegen Oldenburg. Oldenburg vecht nog voor een plek in de playoffs in de Duitse Bundesliga en trad op volle oorlogssterkte aan, inclusief een nieuwe coach. Aris miste Calvin Chitwood (op de weg terug), Tjoe de Paula (ziek) en Valentijn Lietmeijer (voet). Aris verloor na een goede wedstrijd met 95-77.

Bij de lijst afwezigen voegde zich ook Andrew Dawson die met een vervelende enkelblessure uitviel. Hierdoor had Erik Braal een groot deel van de wedstrijd slechts de beschikking over zeven spelers. Aris speelde een prima partij en bleef op het tweede kwart na, keurig in het spoor van de Duitse subtopper, die op alle posities ongeveer een kop groter was.

Sjors Poels speelde weer sterk en ook Dexter Hope (maar liefst 23 minuten in het veld en goed voor vijf punten) hield zich brutaal staande in het Duits, Amerikaanse geweld. Na tien minuten was het 25-25, in het tweede kwart kreeg Aris een bombardement driepunters om de oren (7 stuks), waardoor het bij rust op een 40-54 achterstand stond. Het deerde Aris echter niet, want het bleef stug zijn eigen spel doorspelen.

Lance Jeter, Brandon Rozzell en Hope bepaalden aanvallend het tempo van de wedstrijd, de passing was oke en zowel inside (Manny Adako en Mark Sanchez) als outside bleef Aris gevaarlijk. Verdedigend was het allemaal een stuk lastiger tegen de overmacht aan centimeters en kilo's. Toch pakte Aris op wilskracht meer rebounds dan zijn tegenstander (31 om 30).

Vervelend was de blessure van Dawson, die tijdens een uitglijder een tegenstander vol op zijn onderbeen kreeg en daardoor behoorlijk door zijn enkel zwikte. Gelukkig kan het team nu even op adem komen en zal de trainingsintensiteit deze week op een lager pitje komen om alle pijntjes te laten verdwijnen. Vanaf volgende week gaat het dan weer volle bak richting playoffs.

Wedstrijd informatie

Datum : 27 maart 2012 20:00
Locatie : Oldenburg
Seizoen : 2011-2012
Oldenburg 95
Aris Leeuwarden 77
Terug naar overzicht