Leiden - Aris Leeuwarden (playoffs)

Tot het eind geknokt

 

De competitie 2011-2012 zit er voor Lasaulec Aris op. Na de 82-72 nederlaag in Leiden is er een einde gekomen aan het playoff avontuur. In de Vijf Meihal was al snel duidelijk dat de benodigde 16 punten voorsprong niet haalbaar zou zijn. Daarvoor was Leiden te scherp, te agressief en te goed. “Had Leiden zondag in Den Bosch maar met dezelfde intensiteit gespeeld ” verzuchtte een oudere, trouwe Friese fan op de tribune. Dan had de wereld er voor Aris nu heel anders uitgezien.

Dan had Aris zich immers kunnen opmaken voor een tweestrijd tegen Groningen, die morgen al was gestart. Het mocht niet zo zijn. Leiden verzaakte in Den Bosch en verloor kansloos, waardoor het nu eigenlijk zelf ook moest winnen om zeker te zijn van de eerste plaats in de poule of in het ergste geval zelfs uitgeschakeld te worden.

Aris deed er gisteravond alles aan, maar het was vechten tegen de bierkaai. De 29 gefloten persoonlijke fouten geven aan dat er 40 minuten lang geknokt werd. Het werd gewaardeerd door de 50 meegereisde Aris fans, die samen misschien wel meer lawaai maakten dan de circa 1.200 Leidse supporters. Die kunnen de stemmen nog even bewaren voor hun halve finale tegen Zwolle, de enige verrassing bij de laatste vier. Zwolle versloeg Nijmegen in de andere poule twee keer en mag zich daarom terecht halve finalist roepen.

Voor Aris treedt nu de zomerbreak aan. Het team dankt alle fans voor al hun support voor het afgelopen seizoen en hoopt iedereen volgend seizoen weer terug te zien.  

Wedstrijd informatie

Datum : 01 mei 2012 20:00
Locatie : Vijfmei hal
Seizoen : 2011-2012
Leiden 82
Aris Leeuwarden 72
Terug naar overzicht