Groningen - Aris Leeuwarden

Aris toont karakter en komt net tekort

Het lukt Lasaulec Aris maar niet in Groningen te winnen. Ook dit keer was het dichtbij de zege, maar had Groningen het laatste woord. De hele wedstrijd waren de teams bij elkaar in de buurt, maar Groningen besliste het in de laatste minuut vanaf de vrije worplijn (80-73).

Meer dan drie kwart waren de 50 meegereisde Leeuwarder fans meer aanwezig dan de 3.770 Groningers. Aris speelde brutaal mee en koesterde in het derde kwart een kleine voorsprong. Die verdween in het laatste kwart doordat Groningen te veel aanvalsrebounds pakte en daardoor steeds nieuwe kansen kreeg. Aan het eind van de wedstrijd waren dat er maar liefst 21 en dat betekent feitelijk 21 nieuwe aanvallen. En als je berekent dat een aanval gemiddeld 1 punt oplevert, dan is de rekensom eenvoudig te maken.

Toch bleef Aris bij. Het toonde karakter, knokte voor elke centimeter en bleef in het spoor van de gastheren. Breekpunt achteraf bleek een onsportieve fout voor Mark Sanchez. Sanchez verspeelde de bal aan Avis Wyatte, waarna beide spelers ongelukkig met de voeten tegen elkaar aan kwamen. Wyatte struikelde in zijn gang naar de basket, maar van opzet was zeker geen sprake. De onsportieve fout kostte Aris twee minuten voor tijd vier punten en het gaatje van vijf punten dat hierdoor ontstond, was net te groot om in de laatste twee minuten goed te maken. Via Lance Jeter kwam Aris nog wel tot 70-69, maar een overvol Fries foutenboekje zorgde er voor dat Groningen het vanaf de vrije worplijn afmaakte. In de laatste seconden werd het verschil nog geflatteerd zeven punten.

Het was wel een nederlaag met perspectief. De weg omhoog is weer gevonden en het team kan met vertrouwen richting playoffs. Zaterdag nog een keer een uitwedstrijd. Dan gaat het team van Erik Braal naar Nijmegen. Daarna eindelijk weer een thuiswedstrijd. In het Kalverdijkje komt dan Zwolle op bezoek, een belangrijke concurrent.  

Wedstrijd informatie

Datum : 28 januari 2012 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2011-2012
Groningen 80
Aris Leeuwarden 73
Terug naar overzicht