Dusseldorf - Aris Leeuwarden (oefen)

Oefennederlaag tegen Dusseldorf

Lasaulec Aris verloor gisteravond zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen. In Emmeloord was Dusseldorf Giants met 79 -89 net iets te sterk. De Duitsers sloegen in het tweede kwart een klein en beslissend gaatje van tien punten. Doordat Calvin Chitwood en Manny Adako geblesseerd aan de kant zaten, moest het hele team flink aan de bak tegen de, ook letterlijke, reuzen uit Duitsland.

Door de afwezigheid van Adako en Chitwood werd er behoorlijk wat lengte en kracht ingeleverd en daardoor zagen Sjors Poels, Mark Sanchez en Mark-Peter Hof vaak een overwicht aan centimeters en kilo’s tegen over zich. Toen ook Sanchez al snel met drie fouten naar de kant moest, werd het helemaal lastig de oosterburen onder de basket weg te houden.

Dusseldorf heeft een sterke ploeg. Het degradeerde vorig jaar uit de sterke Bundesliga, maar wil het liefst dit jaar gelijk weer terug en is een van de favorieten voor de titel. Het was voor Aris de eerste test en die werd, gelet op de omstandigheden, met glans doorstaan. Natuurlijk was het af en toe nog even wat onwennig en naar elkaar zoeken, maar dat er een hecht en talentvol team staat, staat vast.

Een opvallende rol was er voor Tjoe de Paula. De ervaren shooting guard speelde alsof het niet twee jaar van het hoogste niveau was weggeweest. De Paula miste slecht één vrije worp en was verder foutloos. Met vier uit vier tweepunters, twee uit twee driepunters en één uit twee vrije worpen scoorde hij prachtige cijfers. Dat gold ook voor drie andere debutanten.

Lance Jeter kwam na het eerste kwart los en werd topscorer met 16 punten. Daarnaast pakte de pointguard nog zeven rebounds. Ook Sjors Poels (10) en Mark-Peter Hof (11) kwamen in de dubbele cijfers. Sanchez completeerde het vijftal spelers in de dubbele cijfers met 14 punten.

Aanvallend zit er dus zeker muziek in het team. Nog belangrijker zal dit seizoen de verdedigende intensiteit worden. Erik Braal vraagt verdedigend veel van het team en dat wordt goed opgepakt. Iedereen werkt zich het apezuur en daar zal het resultaat snel zichtbaar worden. De coach liet alle spelers veel op de vloer, waardoor de fans iedereen gelijk aan het werk konden zien.

Erg vervelend was het uitvallen van Gerad Punch. De forward kreeg bij een reboundduel de Duitse center Sacha Kesselring (2,20 meter en 125 kilo) vol op zich en verdraaide daarbij zijn enkel. Vandaag zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure is. Gezien de pijn die Punch had, lijkt hij een tijdje uitgeschakeld.

Komend weekeinde de volgende twee oefenduels. Zaterdag wordt in Heerenveen gespeeld tegen Paderborn, op zondag is Cuxhaven de tegenstander in Nijverdal.

Wedstrijd informatie

Datum : 03 september 2011 20:00
Locatie : Dusseldorf
Seizoen : 2011-2012
Dusseldorf 89
Aris Leeuwarden 79
Terug naar overzicht