Den Bosch - Aris Leeuwarden (playoffs)

Les in sluwheid

 

Voor de derde keer dit seizoen ging Lasaulec Aris in Den Bosch onderuit. Voor de derde keer ook op dezelfde manier. De ervaren ploeg uit Brabant weet precies wat nodig is om een wedstrijd naar zijn hand te zetten. Speelt daarbij op en soms over het randje. Aris stond er bij en keek er na en heeft wat, met name naar de meegereisde fans toe, goed te maken in zijn thuiswedstrijden. Aris verloor met 92-71.

Den Bosch bestaat uit vijf ervaren internationals aangevuld met drie slimme Amerikanen en is misschien wel de grootste titelkandidaat dit jaar. In Den Bosch weten ze blijkbaar hoe het spel gespeeld moet worden. Hard waar het hard moet zijn, de grenzen opzoeken bij tegenstander en arbitraal trio en soms als kleine jongens ter aarde storten. Het hoort er blijkbaar allemaal bij, maar maakt de sport niet mooier.

Aris heeft het moeilijk om zich daar tegen te wapenen. Spelers irriteren zich er aan, moeten mee met de fysieke strijd en dat kost veel energie. En dan komt er elke wedstrijd een moment waarop gebroken wordt. Dit keer was dat in het tweede kwart. Het eerste deel ging nog redelijk gelijk op, met een fraaie buzzerbeater van Lance Jeter (16-14).

Het was bijna het laatste wapenfeit van Aris. Omdat de rotatie in de verdediging onvoldoende was, kwam er telkens een Bossche speler vrij. Die kanonnen stonden net als vorige week op scherp en Den Bosch sprintte weg zonder om te kijken.

Na rust werd de wedstrijd onvriendelijker. De ellebogen vlogen in het rond en het arbitrale trio kwam ogen tekort. Manny Adako kreeg het aan de stok met Tai Wesley en Calvin Chitwood kreeg een technische fout vanwege praten. Leuk voor de Friese fans was het toen al lang niet meer in de (vrij lege) Maaspoort. Zij kwamen opnieuw voor niets naar een uitwedstrijd van hun helden. Aris en uitwedstrijden: het wil dit seizoen maar niet lukken.

Thuis is het een ander verhaal. Aanstaande dinsdag en donderdag speelt Aris voor zijn laatste kansen. Dinsdag komt eerst Leiden op bezoek, donderdag kan Aris revanche nemen op Den Bosch. Er zijn nog voldoende kaarten te koop, dus kom massaal naar het Kalverdijkje!

Wedstrijd informatie

Datum : 19 april 2012 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2011-2012
Den Bosch 92
Aris Leeuwarden 71
Terug naar overzicht