Den Bosch - Aris Leeuwarden

Een slechte generale .........

 

Volgende week moet het in de playoffs ouverture zeker scherper, beter en met meer overtuiging. Want Lasaulec  Aris kreeg vanavond in Den Bosch in de eerste helft een les in brutaliteit en professionalisme. De tweede helft was een stuk beter, maar het leed was toen al geleden. Aris verloor kansloos de laatste competitiewedstrijd met 97-78 en mag volgende week op herhaling. Ten minste als Rotterdam aanstaande zaterdag Groningen niet verrast.

Aris kan zich echter aan twee zaken vast houden. Ten eerste staat een slechte generale voor een perfecte uitvoering en ten tweede kan het zeggen dat Aris in de play offs nog nooit van Den Bosch heeft verloren. Daar kan het zich in ieder geval aan vast houden, want op basis van de twee competitiewedstrijden in Den Bosch dit jaar mag het weinig verwachten van de eerste playoff wedstrijd.

Den Bosch overblufte in de beginfase Aris op alle fronten. Het tempo lag hoger, Frank Turner kon continu vrij penetreren om daarna de open man vinden. Het regende scores en bij rust was het verschil al groot (51-29). De tweede helft was gelukkig vanuit Aris perspectief een stuk beter. Er werd meer als team gespeeld en de ballen die voor rust mis gingen, gingen er nu wel in. Echt serieus in de buurt kwam Aris echter niet meer.

Volgende week donderdag mag Aris dus weer op herhaling naar Den Bosch. Of Rotterdam moet het team van Erik Braal zaterdag te hulp komen en Groningen verslaan. Want dan kan de bus naar Groningen.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 april 2012 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2011-2012
Den Bosch 97
Aris Leeuwarden 79
Terug naar overzicht