Den Bosch - Aris Leeuwarden

Zware nederlaag in Den Bosch

Lasaulec Aris leed zondagmiddag een forse 108-69 nederlaag in Den Bosch. Vanaf de eerste minuut liep het team achter de spreekwoordelijke feiten aan en kon Den Bosch voor zo'n 1750 toeschouwers doen wat het doen wou. Het werd een extra zwarte zondag door een onterechte diskwalificerende fout van Andrew Dawson. Het paste in het beeld van de middag: niets lukte en even pas op de plaats na een mooie serie van vier zeges.

Waren zij nu zo goed of wij nu zo slecht is een veelgehoorde vraag na een dikke nederlaag. Het antwoord is in 99% van de gevallen hetzelfde: beide. Den Bosch speelde gewoon een erg goede wedstrijd en had een verdedigend antwoord op de sterke aanval van Aris. En Aris had gewoon een slechte dag. De laatste wedstrijden werden de tegenstanders verdedigend op lage schotpercentages gehouden en dat was nu absoluut niet het geval. Den Bosch maakte maar liefst 30 van de 39 tweepunters. Daarnaast zat het aanvallend volledig op slot. Te veel balverlies en te slordig.

Het team van Erik Braal had te weinig geduld om een vroeg opgelopen achterstand in te halen. Daarnaast zat Lance Jeter in de tang bij Gonzalvez, die de topschutter van Nederland op 10 punten hield. Daarmee zorgde hij niet alleen voor een lage score van Jeter, maar erger nog, het haalde het tempo uit de wedstrijd. Te vaak kwam Aris in tijdsnood, waardoor er te moeilijke opties moesten worden genomen.

Heel even aan het eind van de eerste helft leek Aris van een grote achterstand terug te komen. Vlak na rust leefde er even hoop bij 48-35 en een 0-7 run, maar Den Bosch bleef koel en bleek deze middag gewoon een vol maatje te groot.

De middag werd donkerzwart toen Dawson in het laatste kwart, terwijl de wedstrijd al volledig was gespeeld, nog erg flauw getrakteerd werd op een onterecht gegeven tweede onsportieve fout. Het werd daardoor een diskwalificerende fout, waardoor de guard de eerste wedstrijd in januari tegen Zwolle zal moeten missen. Toen Braal daar op nette toon iets over vroeg, kreeg ook hij nog een technische fout toebedeeld. Het hoorde er blijkbaar bij.

Was er dan vanuit Leeuwarder standpunt helemaal niets positiefs te melden over de wedstrijd? Jawel, de eerste score van Dexter Hope in de Dutch Basketball League. Gezien zijn talent mogen we er van uit gaan dat dit zeker niet zijn laatste score zal zijn op het hoogste niveau in Nederland.

Na vier mooie overwinningen kwam er dus op ruwe wijze een eind aan de zegereeks. Voorlopig kan het team met Kerstreces. De koppen even leeg en er in 2012 weer met goede moed en volle energie tegen aan. Het team begint op 28 december weer met de trainingen en op 3 januari speelt het een oefenwedstrijd in Verviers tegen de Belgische Eredivisionist Pepinster. Op 7 januari komt Zwolle op bezoek.

Wedstrijd informatie

Datum : 18 december 2011 20:00
Locatie : Maaspoort
Seizoen : 2011-2012
Den Bosch 108
Aris Leeuwarden 69
Terug naar overzicht