Cuxhaven - Aris Leeuwarden (oefen)

Zege op het tandvlees

Lasaulec Aris won zondagavond ook zijn tweede oefenwedstrijd van het weekend. In Nijverdal werd met 87 – 77 gewonnen van Cuxhaven, dat net als de eerdere tegenstanders Dusseldorf en Paderborn uitkomt in de Pro A. De zege kreeg net als zaterdag gestalte in het laatste kwart, dat Aris met 36 – 25 won.

De spelers kregen vandaag een verdiend dagje vrij, want het waren twee zware dagen voor de selectie. Zondag werd Sjors Poels gespaard vanwege een lichte knieblessure, maar moest Tjoe de Paula eigenlijk al weer iets te lang de vloer op. Het betekende behoorlijke overuren voor vooral Lance Jeter, Andrew Dawson, Valentijn Lietmeijer, Mark Sanchez en Manny Adako. Bij Jeter was daar echter niets van te merken. De sterke guard bracht de hele wedstrijd veel energie en had ook nu mooie cijfers. Na de double-double van zaterdag werd de nieuwe aanwinst nu topscorer met 27 punten. De double-double was dit keer voor Sanchez met 13 punten en 10 rebounds.

De wedstrijd was logischerwijze van iets minder niveau dan die van zaterdag. De vermoeidheid zat in de benen, maar het team bleef strijden voor elke meter en scoorde weer makkelijk. In de eerste helft stond het team van Erik Braal continu op voorsprong en bij rust was het verschil zeven punten (36 – 29). Die voorsprong was na rust erg snel verdwenen. Cuxhaven, die vooral van buiten met scherp schoot, ging vooral door Leeuwarder slordigheden er op en er over en kwam snel op vijf punten voorsprong.

Aris raakte geen moment in paniek en haakte via Jeter aan om in het vierde kwart het definitieve gat te slaan. Dat deed het met name vanaf de vrije worplijn, waar het De zege aan het eind was dan ook meer dan verdiend.

De voet mag nu even van het gas. Zaterdag staat in het Kalverdijkje de volgende wedstrijd gepland. Dan is Rotterdam te gast. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 11 september 2011 20:00
Locatie : Heerenveen
Seizoen : 2011-2012
Cuxhaven 77
Aris Leeuwarden 87
Terug naar overzicht