Aris Leeuwarden - Zwolle

Door het ijs gezakt

Lasaulec Aris liet zich gisteravond van zijn aller slechtste kant zien. In veruit de slechtste thuiswedstrijd van de laatste jaren werd kansloos verloren van directe concurrent Zwolle (56-89). Die klap kwam behoorlijk aan. Door een desastreus laatste kwart ging ook het onderlinge positieve resultaat er nog aan, waardoor er feitelijk dubbel werd verloren. Het geblesseerd uitvallen van Tjoe de Paula kwam daar nog eens bovenop.

In de wedstrijd ging alles mis wat er maar mis kon gaan. Het team zal ongetwijfeld de DVD gaan terug zien, maar misschien moet het dan vooral eens gaan kijken naar de optredens van de dansgroep Urban Raw Junior. Zeven meisjes in de leeftijdscategorie 7 – 12 jaar gaven in de pauzes dansshows alsof hun leven er van af hingen. Met passie, met flair, met enthousiasme, met hartstocht, met inzet en altijd met een grote lach op het gezicht zorgden zij eigenlijk voor het enige vermaak voor de fans. En zelfs als er eens wat mis ging, omdat bijvoorbeeld de muziek iets te laat in startte, dan nog gingen ze ondanks een beetje tegenslag er als team vol tegenaan. Een mooi voorbeeld voor de grote heren, die er maar weinig van bakten.

Over de wedstrijd kunnen we (heel) kort zijn. De thuisblijver had gelijk. Zwolle was heer en meester, rook bloed en speelde vanaf de eerste minuut een gewonnen wedstrijd. Er zat geen energie in Aris, het was aanvallend aan het breien en verantwoordelijkheden werden doorgeschoven. Daardoor liep het de hele avond achter de feiten aan. Positieve uitzonderingen waren de youngsters Dexter Hope en Valentijn Lietmeijer, die door coach Erik Braal terecht werden beloond met respectievelijk 21 en 23 minuten speeltijd. Hope scoorde de enige driepunter van Aris in de wedstrijd, daar waar het hele team 1 uit 17 schoot. Lietmeijer speelde met lef en kwam tot 10 punten. De rest speelde dik onder het niveau.

Door alle blessures is de selectie van Aris erg krap geworden. Voor Aris is het te hopen dat Brandon Rozzell donderdag speelgerechtigd is, zodat Braal iets ruimer in zijn jasje komt te zitten. Rozzell scoorde gisteravond in zijn laatste wedstrijd voor Richmond Elite maar liefst 56 punten. Laat dat nu net het totaal aantal punten van Aris gisteravond zijn.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Donderdag eerst naar Rotterdam, zaterdag komt landskampioen en virtueel koploper Leiden  op bezoek. Een mooi affiche voor een revanche. De eerste thuiswedstrijd werd knap gewonnen met 87-81.

Wedstrijd informatie

Datum : 11 februari 2012 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 56
Zwolle 89
Terug naar overzicht