Aris Leeuwarden - Wijchen (beker)

Roemloos uit de beker

Het is Lasaulec Aris gisteravond niet gelukt de kwartfinales van de beker te bereiken. In eigen huis ging het kansloos ten onder tegen Nijmegen (56-79), dat nu in een dubbele ontmoeting met Den Bosch mag uitmaken welk team naar de Final 4 gaat. Voor Aris rest nu de competitie.

De tribunes in het Kalverdijkje waren goed bezet, maar er was voor de trouwe fans weinig te vieren. Tot 11-6 leek het allemaal nog goed te gaan aan Friese kant, maar daarna was het snel voorbij. Het eerste kwart was slordig aan beide kanten, veel balverlies en er werden veel makkelijke ballen gemist. Omdat zowel Aris en Nijmegen daar last van hadden, was het eerste kwart nog wel vermakelijk voor de fans. Aan het eind was de score laag (15-14).

Daar waar Nijmegen zich in het tweede kwart herstelde, kwam Aris niet over zijn dip heen.  Aris bleef veel makkelijke ballen missen en verslapte tegelijk in de verdediging. De gasten maakten hier simpel gebruik van, speelden met meer intensiteit en liepen daardoor langzaam weg. Vlak voor rust werd het gat geslagen (24-37).  

Het mooie van basketbal is dat een wedstrijd snel kan kantelen, dus de Friese fans hadden er tijdens de rust nog vertrouwen in. Heel even leefde het ook op. Twee snelle driepunters in de eerste minuut na rust zorgde voor de aansluiting bij 30-37, maar de derde driepunter draaide uit de ring en de kopjes gingen weer naar beneden. Nijmegen herstelde, Aris zakte weer weg en de wedstrijd was gelopen. Het vierde kwart bracht nog wat Gelders vliegwerk, waardoor de fans toch nog wat vuurwerk zagen.

Zaterdag kan het team zich al revancheren. Dan ontvangt het in eigen huis Weert voor de competitie. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 18 oktober 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 56
Wijchen 79
Terug naar overzicht