Aris Leeuwarden - Wijchen

Aris geeft cadeautjes weg

 

Heel veel vrouwelijke fans gingen gisteravond met een tas vol cadeaus tevreden terug naar huis. Het was het eind van een zeer succesvolle Ladies Night die zorgde voor een opnieuw vol Kalverdijkje. Het belangrijkste cadeau nam Nijmegen echter mee in de bus. En dat waren de twee punten. Twee punten die Lasaulec Aris liet liggen en die het team op de vijfde plaats hadden gebracht.

Het gaat in topsport natuurlijk primair om de punten, maar gisteravond was het de beurt aan de entourage. Live optredens voor en na de wedstrijd, een volle hal met stands, meer dan 350 cadeaus en vooral een zaal vol met dames. Het jaarlijkse feestje was ook dit jaar perfect georganiseerd en zorgde voor een uniek sfeertje in de hal.

Neem daarbij dan ook nog twee teams, die altijd spectaculaire wedstrijden tegen elkaar spelen en je hebt gegarandeerd een leuke avond. En een leuke avond werd het voor de fans. Nijmegen en Aris speelden een wedstrijd die vol zat met spektakel, tempo, dunks, fouten, misverstanden, slecht verdedigen en een spannend einde.

De hele wedstrijd was het verschil nooit groter dan zes punten. De ploeg aan kop veranderde met regelmaat, maar weglopen kon geen van beide teams.  De kwartstanden van 21-23, 19-18, 21-18 en 26-28 verklaren daarbij veel. En zo kwam het als zo vaak bij de wedstrijden tussen Nijmegen en Aris neer op de laatste seconden. Manny Adako schoot 84-85 op het scorebord en Lucas Hargrove antwoordde aan de andere kant via twee vrije worpen (84-87). Met nog 10 seconden op klok nam Erik Braal een time-out en kreeg Aris nog de laatste kans. Tjoe de Paula miste, maar de aanvallende rebound was voor Brandon Rozzell, die terug sprintte naar de driepuntslijn en draaiend en achterover vallend in de buzzer de gelijkmaker produceerde (87-87).

Het liet het Kalverdijkje ontploffen, maar achteraf was dit ook de laatste keer dat er gejuicht werd. De fans verwachtten dat het momentum door de buzzerbeater bij Aris lag, maar niets was minder waar. Slechts drie punten maakte Aris in de verlenging, waardoor het de laatste minuten kansloos was. Volkomen onnodig.

En zo blijft de strijd om de vijfde plaats nog open en lijkt het wel of Zwolle en Aris het liefst zesde willen worden. Zwolle verloor namelijk gisteravond thuis van hekkensluiter Rotterdam. De zesde plaats zal straks in de playoffs in ieder geval twee van de drie topteams uit de Eredivisie koppelen aan Aris. Groningen, Leiden en Den Bosch zullen onderling gaan uitmaken wie 1,2 en 3 wordt. Met een verder ingeburgerde Rozzell en hopelijk weer een fitte Calvin Chitwood zal het team er dan moeten staan. Samen met de zesde man (gisteravond even de zesde vrouw) moet het dan echt gaan gebeuren.

De laatste thuiswedstrijd voor de playoffs speelt Aris op Paasmaandag tegen Rotterdam. De entree is dan gratis en Aris wil dan weer een volle bak. Twee dagen eerder speelt Aris in Leiden.

Wedstrijd informatie

Datum : 24 maart 2012 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 90
Wijchen 99
Terug naar overzicht