Aris Leeuwarden - Wijchen

Heet Avondje Aris

Lasaulec Aris won gisteravond in een bloedheet Kalverdijkje zijn vierde wedstrijd op rij. Een spetterend eerste kwart werd gevolgd door drie solide kwarten, waardoor Aris feitelijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij was. Spannend bleef het echter wel tot het eind. Door de 76-69 zege op Nijmegen passeerde het de gasten op de ranglijst.

De jeugd gaf ’s middags de heren al het goede voorbeeld. Het U20-team van Tom Simpson versloeg Nijmegen eveneens (87-70), met een hoofdrol voor de uitblinkende 18-jarige Dexter Hope. Het jonge team maakt snelle vorderingen en is een echte aanrader voor een leuke middag basketbal. De heren deden het ’s avonds nog eens dunnetjes over en vooral de start was ijzersterk. Een hoofdrol was daarbij voor Sjors Poels. De center speelde tegen zijn oude team en domineerde in het eerste kwart. Poels zou vanuit het veld foutloos blijven met zes uit zes tweepunters en twee uit twee vrije worpen.

Ondersteuning kwam in het eerste kwart van iedereen. Na tien minuten hadden al zeven verschillende spelers gescoord en dat geeft de aanvallende luxe van coach Erik Braal aan. En als het dan daarbij ook verdedigend klopt zoals in het eerste kwart, gaat het snel. Lance Jeter overspeelde zijn tegenstander Maurice Acker en de Aris TGV denderde over Nijmegen heen (26-13). Het gastoptreden van de Friese sambaband Almondegas zette het volle Kalverdijkje nog verder in vuur en vlam en de toch al hoge temperatuur liep nog verder op. De 12 koppige slagwerkgroep gaf ook in de rust een perfecte demonstratie, die door de fans in de rust met een staande ovatie gehonoreerd werd.

Natuurlijk hou je de perfecte start tegen een goed team als Nijmegen (nog) niet 40 minuten vol en vanaf het tweede kwart knabbelden de gasten enkele punten van de achterstand af. Aris had in het tweede kwart moeite om de basket te vinden, maar bleef door twee buzzerafstandsbommen van Jeter aan de goede kant van de score (40-33). Direct na rust kwam Nijmegen door Markel Humphrey terug tot een punt (44-43), maar waren het Mark Sanchez en Mark-Peter Hof die het team bij de hand namen en het door de moeilijke minuten sleepten. Aris liep snel weer uit naar een punt of zeven en die kleine voorsprong werd de rest van de wedstrijd gekoesterd.

Aris had telkens een antwoord wanneer Nijmegen weer leek terug te komen. Het kan de laatste weken vertrouwen op zijn solide verdediging en aanvallend scoorden Sanchez, Calvin Chitwood op belangrijke momenten. In de slotminuten was het Manny Adako die met drie belangrijke insidescores de wedstrijd definitief op slot gooide.

Met vier zeges op rij is Aris inmiddels weer gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst. Aanstaande zondagmiddag wacht nog de lastige uitwedstrijd tegen koploper Den Bosch. Daarna wacht een kort kerstreces, waarna Aris op 3 januari naar Belgie vertrekt voor een oefenwedstrijd tegen Pepinster. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 7 januari, dan ontvangt Aris Zwolle.

Klik hier voor interview Omrop Fryslan met Erik Braal.

Wedstrijd informatie

Datum : 10 december 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 76
Wijchen 69
Terug naar overzicht