Aris Leeuwarden - Weert

Aris sluit weer aan

Lasaulec Aris deed de afgelopen twee weken wat het behoorde te doen: thuis winnen van de twee hekkensluiters. Daarmee sluit het weer aan bij de ploegen bovenin. De zege tegen Rotterdam was overtuigend, gisteravond ging het een stuk moeizamer. Aris verspeelde tegen Weert een grote voorsprong in het derde kwart, maar was in de slotfase toch weer de bovenliggende partij. Verdedigend werd er in de laatste minuten niets meer weggegeven en aanvallend bleef het foutloos vanaf de vrije worplijn. De winst was dus verdiend (83-77).

Coach Erik Braal moest het doen zonder Manny Adako, die zowel licht geblesseerd als ziek was. Tjoe de Paula was weer terug na zijn blessure. De afwezigheid van Adako deed pijn, omdat de center erg efficiënt is. Reeds na een minuut moest Braal al in een time-out vliegen, omdat hij zeer ontevreden was over de lauwe en trage start van het team. Het team pakte het daarna beter op. De afwezigheid van Adako zorgde voor overwerk voor Sjors Poels en Mark Sanchez. Poels had echter al snel drie fouten achter zijn naam staan en moest daardoor al vroeg naar de kant.

Sanchez nam het team op sleeptouw en de forward speelde een prima wedstrijd met 22 punten en 11 rebounds. Een goede rol inside was er ook voor Mark-Peter Hof. Door de foutenlast van Poels moest de jonge Groninger opboksen tegen grotere tegenstanders, maar hij deed dit met verve. En passant gooide hij er ook nog zes punten in tegen 100%. Een luxe situatie voor de coach.

Beide teams bleven lang bij elkaar in de buurt. De mooiste score kwam trouwens op naam van Calvin Chitwood. Hij dunkte in de buzzer de ruststand binnen na geweldige alley-oop pass van Lance Jeter. Bij rust was er een kleine voorsprong voor de thuisploeg (39-33), maar de gasten waren taai. De Limburgers zijn een stuk sterker dan de andere hekkensluiter Rotterdam, maar verloren tot nu toe veel wedstrijden met klein verschil. De verwachting is dan ook dat Weert nog wel meerdere wedstrijden gaat winnen.

In het derde kwart leek Aris het definitieve gat te slaan. Bij 52-47 gooiden Jeter, de Paula en Sanchez er drie drietjes in en was de voorsprong plotseling 14 punten (61-47). Het was niet voldoende. De verdediging verslapte en Weert knalde net als Aris er later in de wedstrijd ook drie driepunters achter elkaar in. Na drie kwart wedstrijd was het verschil vijf punten (63-58).

In het laatste kwart bleven de gasten van afstand raak schieten. Het kwam drie minuten voor het einde bij 74-74 op gelijke hoogte. Een domme en terechte technische fout van Demario Anderson zorgde weer voor lucht. Sanchez benutte de twee vrije worpen en Jeter scoorde uit de daaropvolgende aanval (78-74).

Anderson zorgde nog wel voor de aansluiting (78-77), maar daarna zorgde Sanchez voor de voorbeslissing. Eerst blokte hij Yamene Coleman, om daarna vanaf de vrije worplijn weer het verschil op drie te zetten (80-77). Een prima staaltje teamdefense gooide alles definitief op slot. Weert kwam binnen de 24 seconden niet tot een goed schot, de Paula had de rebound en bleef daarna ook foutloos van de lijn (82-77).

De competitie is extreem spannend dit seizoen. Aris verloor tot nu toe vijf wedstrijden, waarvan vier in de laatste seconden. De koploper heeft al drie wedstrijden verloren, de top 6 staat akelig dicht bij elkaar. De eerstkomende twee weken speelt Aris drie keer tegen een team uit deze top 6. Woensdag gaat het op bezoek bij Zwolle, zaterdag ontvangt het Nijmegen. Een week later rijdt de bus naar Den Bosch. Drie fraaie affiches, met garantie op mooie en spannende wedstrijden.

Wedstrijd informatie

Datum : 03 december 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 83
Weert 77
Terug naar overzicht