Aris Leeuwarden - Rotterdam (oefen)

Derde oefenzege op rij

Lasaulec Aris won vanmiddag zijn derde oefenwedstrijd op rij. In eigen huis werd Rotterdam verslagen (83-67). De circa 300 opgekomen fans zagen Aris in het derde kwart het verschil maken. Een kleine achterstand bij rust werd toen ingezet in een grote voorsprong. Daarna kwam het nooit meer in gevaar. Coach Erik Braal zag voldoende leermomenten.

Het was de eerste en enige thuiswedstrijd in het Kalverdijkje in de voorbereiding. Het geplande internationale toernooi kwam helaas te vervallen door de buitenlandse afzeggingen en daardoor werd het weekend beperkt tot een wedstrijd tegen Rotterdam. Rotterdam, met de nieuwe coach Randy Wiel, zal gaan spelen met twee Amerikanen, die tegen Aris nog niet mee konden spelen. Albert Jackson, 2.10 m zat ongerechtigd op de bank, de andere Amerikaan wordt binnenkort gepresenteerd. Verder bestaat het team uit nagenoeg dezelfde selectie als vorig jaar, aangevuld met Regilio Sewrattan (Leiden), Ralf de Pagter (Amsterdam), Sam de Haas en Paul Candiff (beide Bergen op Zoom).

De gasten maakten het de gastheren in de eerste helft erg lastig. Aris speelde met de handrem en te veel druk op de schouders. Gerad Punch en Calvin Chitwood waren nog geblesseerd en kregen daarbij snel gezelschap van Manny Adako, die na drie minuten in het veld een knieblessure opliep. Het gehele spel oogde te traag en Rotterdam had bij rust een kleine voorsprong (31-33).

Gelijk na rust zagen de fans het Aris zoals het kan spelen. Het temp ging omhoog, de verdedigende druk eveneens en de ballen die in de eerste helft gemist werden, werden nu wel gemaakt. Mark Sanchez (22 punten en 14 rebounds) stookte het vuurtje op, kreeg het publiek er achter en met een 29-11 kwartstand werd de beslissing geforceerd. Opvallend in het derde kwart was ook de bijdrage van Valentijn Lietmeijer, die met lef speelde en met regelmaat scoorde.

Braal gebruikte veertig minuten lang al zijn spelers en het team kwam in het vierde kwart verder niet meer in gevaar (83-67).

Vrijdag vertrekt Aris voor een trainingstage naar Belgie, waar het echt op niveau getest zal worden. Met oefenwedstrijden tegen Okapi Aalst (vrijdag) en Belgacom Luik (zondag), afgewisseld met twee trainingen, moet het team klaargestoomd worden voor de eerste competitiewedstrijden. De fans hebben vooral in het derde kwart kunnen zien, waartoe Aris in staat is. Wordt vervolgd.

Wedstrijd informatie

Datum : 17 september 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 83
Rotterdam 67
Terug naar overzicht