Aris Leeuwarden - Rotterdam

Eenvoudige zege tegen Rotterdam

 

Lasaulec Aris behaalde Paasmaandag een makkelijke zege op Rotterdam. Het team van Erik Braal leidde van begin tot eind en won uiteindelijk met 85-61 zonder zich tot het uiterste te moeten inspannen. Alle spelers kwamen ruim in het veld en scoorden.

Aris werkt toe naar de playoffs en gebruikte deze wedstrijd om vertrouwen te tanken. Regelmatig moest Braal zijn mannen vanaf de kant aansporen tot of meer snelheid of een hardere verdediging, omdat het allemaal iets te makkelijk ging in het veld. In het eerste kwart denderde Aris al over Rotterdam heen, dat ogenschijnlijk snakt naar het einde van het seizoen. Brandon Rozzell zette Aris snel op 3-0 en onder aanvoering van Mark Sanchez werd de voorsprong snel uitgebouwd. Sanchez schoot  van binnen en buiten met scherp, miste slechts een doelpoging en werd met 19 punten (en 11 rebounds) topscorer.

Na 26-17 werd het 45-30 bij rust en waren alle spelers al ruim aan bod geweest. Aris speelde zonder Andrew Dawson en Calvin Chitwood die uit voorzorg aan de kant werden gehouden. De verwachting is dat beide spelers er donderdag gewoon weer bij zijn, zodat het team volledig naar de playoffs kan toewerken.

De tweede helft bouwde Aris gestaag zijn voorsprong uit. Rotterdam vloog naar een zone, maar met name Tjoe de Paula vond daarin telkens fraai de vrije man. De Paula kwam tot zeven assists. Een vol Kalverdijkje kreeg nog enkele hoogstandjes te zien, waaronder een knappe buzzerbeater van Sanchez aan het eind van het derde kwart en een verre driepunter van Dexter Hope.  Bij 77-47 was de voorsprong maximaal en kon Rotterdam in de laatste minuten nog wat terugdoen.

Het was de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. Vanaf nu kan het team zich volledig focussen op Den Bosch en Leiden, de twee opponenten in de eerste ronde van de playoffs. Aris begint met een uitwedstrijd in Den Bosch om daarna twee keer thuis te spelen (eerst Leiden, dan Den Bosch). Op  1 mei gaat Aris als laatste poulewedstrijd naar Leiden. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de halve finale.

Donderdag a.s. reist Aris  voor de laatste competitiewedstrijd ook naar Den Bosch. Een wedstrijd waar feitelijk, behalve misschien een goed gevoel, niets meer op het spel staat.

Wedstrijd informatie

Datum : 09 april 2012 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 85
Rotterdam 61
Terug naar overzicht