Aris Leeuwarden - Rotterdam

Makkelijke zege op Rotterdam

Lasaulec Aris behaalde gisteravond wel een heel eenvoudige overwinning op Rotterdam. Zes minuten bleef de drager van de rode lantaarn bij, maar daarna was het krachtsverschil erg groot. Coach Erik Braal was na afloop zeer tevreden en liet alle spelers ruim aan bod komen. Het publiek kon genieten van prachtige aanvallen en dus allemaal blije gezichten na de 89-53 zege.

De teamstatistieken liegen nooit en wie die er bij pakt, ziet genoeg om het grote verschil te verklaren. Bij Aris kwamen maar liefst 49 punten van de bank, bij Rotterdam slechts zeven. Het geeft het verschil aan in breedte van de selectie. Door de blessure van Tjoe de Paula aan de lies kreeg bijvoorbeeld Valentijn Lietmeijer ruim speeltijd en hij beloonde de coach voor het vertrouwen met een gezond portie lef en 11 punten.

Nog belangrijker was de inbreng van Manny Adako vanaf de bank. De center had het op zijn heupen en miste in de hele wedstrijd maar één schotpoging. Acht uit negen tweepunters, twee uit twee driepunters en drie uit drie vrije worpen zorgden voor 25 punten en een aanvallend bijna “perfect game”.

Daarnaast pakte Aris 61% van alle rebounds, met Mark Sanchez als koploper (17) en haalde het team 54 verdedigende stops, een bijna onhaalbaar aantal. Voor de leek: Aris zorgde er 54 keer voor dat de aanval van Rotterdam niet tot scoren kwam. Allemaal feiten die de coach na afloop zeer tevreden stemden.

Daarnaast hadden in de eerste helft al negen spelers gescoord en waren de aanvallen vooral in het tweede kwart af en toe fraai. Snelle passing, hoog tempo, altijd op zoek naar de vrijstaande man en dan met hoge efficiency afmaken. In het eerste kwart waren dat vooral Lance Jeter en Manny Adako, in het tweede kwart waren ook Mark-Peter Hof en Lietmeijer trefzeker.

Na rust (44-23) knalde de machine nog even door, waarna aan het eind van het derde kwart het team te opzichtig ging zoeken naar de eerste score van Dexter Hope in de Eredivisie. Dat plannetje mislukte helaas. In het begin van het laatste kwart was de concentratie ook even zoek, waarna Braal met een time-out de zaak weer op scherp zette. De TGV ging weer en behaalde de grootste zege van dit seizoen (89-53).

Aanstaande zaterdag komt Weert al voor de tweede keer op bezoek. De Limburgers wonnen dit seizoen nog maar eenmaal, maar verloren veel wedstrijden met minimaal verschil. Een gevaarlijke tegenstander dus.

Wedstrijd informatie

Datum : 26 november 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 89
Rotterdam 53
Terug naar overzicht