Aris Leeuwarden - Leiden

Net tekort

Lasaulec Aris kwam zaterdagavond net iets tekort om de huidige landskampioen voor de tweede maal in het Kalverdijkje pootje te lichten. Als een luis in de pels bleef het de hele wedstrijd in de buurt van Leiden en in de slotseconde had het zelfs de kans te winnen. Manny Adako miste echter in de buzzer het laatste schot, waardoor de gasten met de punten naar huis gingen (76-77).

Het geeft de Friese burger wel weer moed. Na de zeeppartij thuis tegen Zwolle van een week eerder is er snel herstel. De komst van Brandon Rozzell is hier deels debet aan, hoewel de guard gisteravond zowel aanvallend als verdedigend een moeizaam debuut had voor de eigen fans. Spelen tegen het ervaren Leiden is toch wat anders tegen het jonge Rotterdam, maar dat de nieuweling veel talent heeft is, is duidelijk. De komende twee weken heeft hij de tijd om verder in het team te integreren.

De grootste gedaanteverwisseling heeft Andrew Dawson de laatste week doorgemaakt. De pointguard zat enkele weken  in een dipje, maar speelde tegen Rotterdam en gisteravond ook tegen Leiden een puike partij. Dawson zet veel verdedigende druk en houdt het tempo in de aanval hoog. Op deze wijze wordt Lance Jeter ontlast, waardoor Erik Braal meer mogelijkheden op het veld heeft.

De positieve bijdrage van Dawson en de komst van Rozzell zijn ook nodig. Tjoe de Paula is nog steeds niet 100% fit, al speelde hij gisteravond wel en ook Calvin Chitwood is nog niet terug. De hoop is dat Chitwood over twee weken weer op het veld staat. En dan kunnen er wel eens mooie tijden aanbreken voor de Friese fans. Aris heeft nog een mooi thuisprogramma voor de boeg met o.a. wedstrijden tegen Den Bosch, Groningen en Nijmegen en dat zijn de perfecte opwarmers voor de playoffs, die gaan starten op 19 april.

Nog nooit waren de verschillen op het veld tussen de nummer 1 en 6 immers zo klein als dit jaar. En met de pouleindeling van drie teams in de eerste ronde (met volledige competitie), waarvan er twee doorgaan naar de halve finale, is alles mogelijk. Zeker als Aris in het eigen huis kan blijven heersen. Zowel Zwolle als nummer 5 en Aris als nummer 6 hebben erg veel last gehad van blessures dit seizoen en als beide teams tegen die tijd blessurevrij zijn, zijn zij als outsider in staat ver te komen.

Over de wedstrijd: Beide teams bleven de hele wedstrijd bij elkaar in de buurt, al liep Leiden in de tweede helft even naar een voorsprong van 11 punten (51-62). Maar Aris knokte onder aanvoering van Jeter en de weer ouderwets buffelende Mark Sanchez langszij. Bij 70-68 was er de Friese voorsprong, bij 72-77 was het weer andersom. Jeter en Dawson zorgden voor de aansluiting (76-77), waarna Jevohn Shepherd acht seconden voor het eind op de vrije worplijn werd gezet. Shepherd miste beide, Dawson rende naar de overkant en vond in de slotseconde Adako. Diens schot eindigde jammer genoeg op de ring.

Komend weekeind is het tijd voor de All Star Game, een week later ontvangt Aris in het Kalverdijkje Eiffel Towers, het enige team waar dit seizoen nog niet van gewonnen werd. Tijd om dat recht te zetten dus.

Wedstrijd informatie

Datum : 18 februari 2012 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 76
Leiden 77
Terug naar overzicht