Aris Leeuwarden - Groningen

Ruime zege op Groningen

In de acht jaar dat Lasaulec Aris uitkomt in de Eredivisie zijn de onderlinge verschillen nog nooit zo klein geweest dan dit seizoen. Iedereen kan van iedereen winnen. Het houdt in dat elk team iedere wedstrijd weer meer dan 100% scherp moet zijn. Aris was dat gisteravond zeker. Het won met ruime cijfers van koploper Groningen en behield daardoor zijn ongeslagen status in het Kalverdijkje (86-72).

Vanaf de start had het team van Erik Braal zijn tegenstander bij de figuurlijke strot en liet het niet meer los. Gekscherend kan gezegd worden dat Groningen alleen de sprongbal won. Daarna was alles Aris wat de klok sloeg. David Bell miste de eerste driepunter, Sjors Poels pakte de rebound en Lance Jeter lanceerde Calvin Chitwood die de 2-0 binnendunkte. Tjoe de Paula en Mark Sanchez zorgden daarna binnen twee minuten voor 7-0. De toon was gezet, de sfeer zat er snel in.

De hele wedstrijd stond Aris op voorsprong. Aanvallend kwam de dreiging van alle kanten. Dan weer van binnen waar bijvoorbeeld Poels een sterke en dominante wedstrijd speelde, dan weer van buiten waar Gerad Punch zijn vizier op scherp had staan. Verdedigend werd ook niets weggeven, waardoor de ruime voorsprong bij rust meer dan verdiend was (44-31).

Na rust bleef Aris ook heersen. De runs die Groningen af en toe maakte, werden telkens tijdig gecounterd. Een paar keer kwamen de gasten na rust akelig dichtbij. Bij 48-46 zorgde Manny Adako voor een belangrijke score en ook later in de wedstrijd bij 64-62 zorgde de center samen met Tjoe de Paula voor wat adem door een paar belangrijke scores. Meest in het oog springende scores waren de drie driepunters van Adako in de tweede helft, die zorgden voor een explosie bij de fans.

Twee van die drie zorgden voor resp. 72-64 en 76-64 en die laatste score was feitelijk beslissend voor de zege. Omdat Aris geen centimeter ruimte in de verdediging weg gaf en voor elke centimeter knokte, bleef Groningen aanvallend machteloos en werd het in de laatste paar minuten genieten voor de Leeuwarder fans.

Onder leiding van Jeter, die zijn tegenpool Bell overspeelde, werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld. Via vrije worpen werd het uiteindelijk 86-72. Een mooie zege, die Aris weer terug op de kaart zet.

Zaterdag speelt Aris in Zwolle, de volgende thuiswedstrijd is op dinsdag 15 november. Zet die datum alvast in de agenda!

Klik hier voor interview Erik Braal op Omrop Fryslan

Wedstrijd informatie

Datum : 05 november 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 86
Groningen 72
Terug naar overzicht