Aris Leeuwarden - Den Bosch (playoffs)

30-klapper in het Kalverdijkje

 

De thuisblijvers kregen gisteren ongelijk. Lasaulec Aris deed wat niemand meer voor mogelijk had gehouden. Het veegde Den Bosch in de tweede helft met confetti en al het Kalverdijkje uit en deed hele goede zaken voor het bereiken van de halve finale van de playoffs. Een zege die met hoofdletters de boeken in zal gaan (91-61).

Het team revancheerde zich voor de slechte openingswedstrijden in de playoffs en was vanaf de eerste minuut scherp. Grootste verrassing voor het team was de aanwezigheid van Tjoe de Paula. De Paula, maandagmiddag nog op de operatietafel vanwege een acute blindedarmontsteking, had de reis van Den Helder naar Leeuwarden gemaakt om het team te steunen en zat zijn teamgenoten in de kleedkamer op te wachten. Medisch voor de Paula misschien niet helemaal verantwoord, het werkte wel als een supermedicijn naar zijn medespelers.

De eerste helft was verdedigend goed, intens en werd afgesloten met een minimale voorsprong voor de gasten (29-30). De tweede helft was er een om nooit te vergeten. Aris knalde aan alle kanten langs Den Bosch dat, ondanks alle aanwezige ervaring, de kop volledig verloor. Na dertig minuten was de voorsprong al 13 punten (54-41), maar ging nog geen enkele fan er van uit dat Aris het nadelige onderlinge verschil van 21 punten uit de heenwedstrijd kon goed maken. Dat gebeurde echter wel in het vierde kwart. Met een onheuse kwartstand van 37-20 werd de uiteindelijke score 91-61.

Verdedigend stond het als een huis en werd Den Bosch de hele wedstrijd tot moeilijke schoten gedwongen. Reboundend was Aris heer en meester met hoofdrollen voor Sjors Poels, Mark Sanchez en Manny Adako. Aanvallend was de efficiency hoog. Brandon Rozzell werd met 29 punten topscorer, Adako kwam tot 20. Lance Jeter en Andrew Dawson zorgden er samen voor de de guards van Den Bosch amper tot scoren kwamen. Dat alleen Frank Turner namens de gasten met 11 punten in de dubbele cijfers kwam zegt daarbij genoeg.

Tel daarbij de zeer nuttige optredens van Calvin Chitwood en rookie Valentijn Lietmeijer en het teamsucces is verklaard. Erik Braal kon tevreden van de zijlijn toekijken en genieten van zijn team. Het wachten is nu op Leiden. Vorig seizoen won Aris op de laatste speelavond van Groningen en schonk daarmee Leiden de koppositie, die leidde tot het belangrijke thuisvoordeel in de finale. Leiden kan door een zege zondagmiddag op Den Bosch een halve finaleplek aan Aris schenken.

Veel Friese fans zullen dan met een blauw T-shirt voor de computer zitten. Velen zullen ook de reis naar Den Bosch maken om in het Leidenvak Leiden te ondersteunen. Mocht Aris zich plaatsen dan zal het Groningen in de halve finale treffen.

Wedstrijd informatie

Datum : 26 april 2012 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 91
Den Bosch 61
Terug naar overzicht