Aris Leeuwarden - Den Bosch

Slecht laatste kwart kost de wedstrijd

De eerste helft tegen Den Bosch was prima, het derde kwart kon er mee door en het vierde kwart was slecht. En dat kostte gelijk de wedstrijd. Binnen een paar minuten in het laatste kwart vergrootte Den Bosch zijn minimale voorsprong van drie tot elf punten en gelijk was de kracht uit Lasaulec Aris verdwenen.  Freewheelend mochten de gasten de laatste minuten vol maken. Tot ergernis van de fans. Den Bosch won verdiend (71-86).

Aris speelde zonder de geblesseerde Calvin Chitwood. Sjors Poels speelde wel, ondanks dat de center niet fit was. De start was nog goed. Er zat veel energie in het team en het speelde dominant. Aris trok zich weinig aan van het stevige spel van Den Bosch, bleef zijn eigen spel spelen en nam in het tweede kwart een maximale voorsprong van acht punten (34-26). Bij rust waren hier nog twee van over, maar die voorsprong was verdiend (39-37).

In het derde kwart leek Den Bosch het roer over te nemen. Het startte scherper en de kleine voorsprong van Aris was binnen een minuut weg. Het bleef een behoorlijk fysiek duel, waar de gasten net iets beter mee overweg konden als de gastheren. Een buzzerbeater van Brandon Rozzell bracht het verschil na driekwart wedstrijd op drie punten (57-60). Alles was nog mogelijk op dat moment, maar de schijn bedroog (achteraf).

In het laatste kwart brak Aris. Den Bosch liep eenvoudig uit naar 61-72 en hoefde daarna niet meer om te kijken. De kracht, de energie en de chemie was uit het team verdwenen en Den Bosch kon doen wat het wilde. Onder de borden kwam het er meer niet aan te pas en ook van afstand wilde het niet meer lukken. Hetgeen resulteerde in een teleurstellende 71-86 nederlaag.

Na twee weken vrij mag Aris ook nu weer tien dagen in rust. Op dinsdag 10 maart speelt Aris in Weert. Op zaterdag 17 maart ontvangt Aris in het eigen Kalverdijkje de huidige koploper Groningen.

Wedstrijd informatie

Datum : 03 maart 2012 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwarden 71
Den Bosch 86
Terug naar overzicht