Aris Leeuwarden - Den Bosch

Weer mis in slotseconden

Voor de vierde keer dit seizoen verloor Lasaulec Aris in de slotseconden van de wedstrijd. Ditmaal in het eigen Kalverdijkje. Rogier Jansen velde namens Den Bosch het vonnis over Aris vier seconden voor tijd. In de verlenging zelfs, want na 4 x 10 minuten was er nog evenwicht (70-70).

De hele wedstrijd was het onderscheid tussen Den Bosch en Aris minimaal. Het maximale verschil was vijf punten en de nadruk lag bij beide teams erg op de verdediging. Vele malen moest er in de laatste seconden van de aanval nog geforceerd geschoten worden en dat zorgde voor een wedstrijd die niet echt uitnodigend was. Nu was het Kalverdijkje sowieso matig bezet. Duitsland – Nederland zal daar mede debet aan geweest zijn.

In een wedstrijd die zo gelijk op gaat zijn het de details in de laatste minuten die beslissend zijn. Maar liefst vier keer dom en slordig balverlies in de verlenging en te veel aanvalrebounds in de cruciale minuten voor Den Bosch waren de belangrijkste oorzaken van de nederlaag.

Bij rust was de stand gelijk (33 -33), na rust had Aris even een gaatje, maar zorgde een nooddriepunter van Peter van Paassen in de buzzer toch weer voor aansluiting. In de reguliere speeltijd scoorde  Manny Adako vlak voor tijd een fraaie driepunter en blockte hij daarna in de zoemer de laatste poging van Jansen, waardoor er een verlenging werd afgedwongen.

Net als in Rotterdam was het Aris dat als eerste scoorde, maar toch Den Bosch weer langs zag komen. Bij 72-76 leek het pleit in Brabants voordeel beslecht, maar vier Friese vrije worpen zorgden weer voor een gelijke stand. Den Bosch verprutste dertien seconden voor tijd ogenschijnlijk de laatste aanval, waarna van Paassen een fout maakte op Gerad Punch. De forward miste de eerste poging, maar maakte de tweede en leek zo toch voor de winst te zorgen (77-76).

De laatste aanval was echter voor Den Bosch, die vlak voor tijd de beslissende score opleverde (77-78) en het Kalverdijkje deed verstommen.

Aris kan zich nu elf dagen bezinnen en zich voorbereiden op de belangrijke thuiswedstrijden tegen Rotterdam (26 november) en Weert (3 december).

Wedstrijd informatie

Datum : 15 november 2011 20:00
Locatie : Kalverdijkje
Seizoen : 2011-2012
Aris Leeuwaden 77
Den Bosch 78
Terug naar overzicht