Wijchen - Aris Leeuwarden

Reclame, maar geen punten

De wedstrijd was er een om in te lijsten. Pure reclame voor het basketbal. Nijmegen en De Friesland Aris speelden een spektakelpot van de bovenste plank. Maar opnieuw ging het mis. Ook nu na verlenging. Nijmegen had in de extra vijf minuten net de langste adem, ondanks een Leeuwarder voordeel van vier punten in die verlenging. De Friesland Aris verloor met 100-95.

De Friesland Aris moest Gerad Punch en Calvin Chitwood missen. Chitwood probeerde het wel even in het begin, maar had te veel last van zijn hiel. Ook Nijmegen was niet compleet, waardoor er veel speeltijd was voor de bank van beide teams. Het betekende o.a. dat Joshua Kramer aan Friese kant veel minuten kreeg. De forward speelde een prima wedstrijd en had 20 seconden voor het eind bij 83-84 zelfs de kans om het verschil net zoals donderdag op drie punten te zetten. Het bleef bij een gemaakte vrije worp, waarna Brian Laing acht seconden voor tijd de gelijkmaker produceerde (85-85).

John Williams ging nog wel voor de laatste drive, maar in een kluwen van armen kwam de guard niet tot een score en ook een fluitsignaal voor een persoonlijke fout bleef uit. Laing was de hele avond de grote plaaggeest van De Friesland Aris. Hij kwam tot maar liefst 41 punten. De scores aan Friese kant kwamen vooral van Manny Adako (32 punten) en Mark Sanchez (25 punten).

De hele eerste helft stond De Friesland Aris op voorsprong. De ploeg speelde goed, heel goed zelfs en leidde bij rust zeer verdiend met 41-51. In het derde kwart ging het mis, het zou achteraf ook het enige kwart zijn dat werd verloren. Brown kreeg snel en erg makkelijk zijn vijfde fout, waardoor Pete Miller al vroeg krap in zijn wissels kwam te zitten. Na 30 minuten was de achterstand slechts vier punten (69-65).

In het laatste kwart kreeg ook Nijmegen last van de fouten. Nick Oudendag en Kevin McCleery konden ook naar de kant en dat gaf De Friesland Aris een lengteoverwicht. Het werd weer een nagelbijter waarbij in de laatste minuten de kansen wisselden. Het team kreeg geen grip op Laing en net als donderdag kwam er dus een verlenging.

Daarin nam De Friesland Aris weer een voorsprong (91-95), maar toen Adako zijn vijfde fout kreeg , ging het licht langzaam uit. Er werd niet meer gescoord en Laing kon de Nijmeegse held van de avond worden. Toch waren er lichtpuntjes. Kramer speelde een goede wedstrijd en het niveau van de wedstrijd was 300% beter dan dat van donderdag. Als De Friesland Aris donderdag met dezelfde kracht en dynamiek had gespeeld, had het Bergen op Zoom opgerold.

Zondag tussen vier en vijf uur is er een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd te zien bij Studio Sport. Voor de echte fans must see. 2011 is voor De Friesland Aris dus niet goed begonnen. Zaterdag begint het team aan een serie heel belangrijke (thuis)wedstrijden. Eerst komt de concurrent voor de vijfde plaats op bezoek. Een zege brengt beide teams naast elkaar, plaats vier is voorlopig even uit het zicht…….. Kom dus allemaal zaterdag naar het Kalverdijkje en schreeuw het team naar de eerste winst in 2011!

Wedstrijd informatie

Datum : 08 januari 2011 20:00
Locatie : Wijchen
Seizoen : 2010-2011
Wijchen 100
Aris Leeuwarden 95
Terug naar overzicht