Wijchen - Aris Leeuwarden

Verlies na thriller in Nijmegen

De Friesland Aris en Matrixx playing for kidrights uit Nijmegen maakten er gisteravond als vanouds weer een waar spektakel van. Elke wedstrijd tussen beide teams staat garant voor een spannend einde. Vorig seizoen won het team van Pete Miller alle vier onderlinge wedstrijden. Dit keer bleven de punten bij de gastheren door een score in de allerlaatste seconde van de verlenging. Het betekende de eerste nederlaag in de competitie (96-94).

Als, als, als. Dat is vaak het gevoel als er een spannende wedstrijd wordt verloren. Zeker wanneer er een verlenging aan te pas is gekomen, heeft de verliezer ook voldoende kansen gehad om de partij in zijn voordeel te beslissen. Die momenten waren er ook voor De Friesland Aris, maar eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat Nijmegen lange tijd de bovenliggende partij was en een kleine voorsprong had, die telkens prima gecounterd werd door De Friesland Aris.

Maar toch…….. waren er verschillende momenten dat het team de wedstrijd had kunnen beslissen. Het belangrijkste moment was misschien wel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Bij een Leeuwarder voorsprong van 84-83 kreeg Nijmegen twee vrije worpen toegekend. De eerste werd gescoord (84-84), de tweede poging stoot op de ring en zou ook door de basket verdwijnen. Todd Brown tikte de bal van onder uit de basket er echter uit. Exact hetzelfde gebeurde vorige week in de thuiswedstrijd tegen Bergen op Zoom, waar de score gewoon werd beloond met 1 punt. Dit keer besloot het arbitrale trio de score te belonen met twee punten, waardoor er plots 86-84 op het scorebord stond in plaats van 85-84. Laat de conclusie zijn dat 1 van de 2 trio’s het dus blijkbaar bij het volledige verkeerde eind heeft gehad (en dat Brown van de bal had moeten afblijven).

Brown maakte met twee vrije worpen 20 seconden voor tijd de stand gelijk, waarna Nijmegen de laatste aanval niet meer tot een doelpoging kwam (86-86). In de verlenging hetzelfde beeld. Nijmegen kwam op een kleine voorsprong (94-90) en leek het definitieve gaatje geslagen te hebben. Het heerste in de aanvallende rebound en plukte in de extra vijf minuten maar liefst zes aanvallende rebounds weg. Een domme onsportieve fout van Nick Oudendag, die Gerad Punch omklemde bij een drive, zorgde toch weer voor Leeuwarder kansen.

Punch maakte de eerste en miste de tweede (94-91), maar Brown knalde van buiten 11 seconden voor tijd toch ge gelijkmaker binnen (94-94). De euforie bij de meegereisde fans was echter van korte duur. De resterende tijd was voor Zaire Taylor voldoende voor een laatste poging. In de laatste seconde verdween de bal door de basket (96-94).

Een nederlaag met verschillende leermomenten. Aanvallend zit het wel snor in dit team en wordt er veel en gemakkelijk door diverse spelers gescoord. Verdedigend worden de punten echter te makkelijk weggegeven en wordt er misschien wel te weinig pijn geleden.

Donderdag komt Weert met ex-Arisspeler Lawrence Hamm op bezoek. De Limburgers bliezen dit weekend Leiden van het veld. De wedstrijd begint donderdag om 20.00 uur.

Wedstrijd informatie

Datum : 02 oktober 2010 20:00
Locatie : Wijchen
Seizoen : 2010-2011
Wijchen 96
Aris Leeuwarden 94
Terug naar overzicht