Weert - Aris Leeuwarden

Nederlaag in Weert

De Friesland Aris leed vanavond een dure nederlaag in Weert. Een snelle achterstand van 10-2 na twee minuten spelen kon nog worden gecorrigeerd tot 23-23, maar daarna sloeg Weert opnieuw een gaatje. Bij rust was de achterstand echter nog te overzien (41-33).

Na rust probeerde De Friesland Aris nog wel, onder leiding van de goed spelende Todd Brown en Calvin Chitwood, aan te klampen, maar toen de Weerter drietjes begonnen te vallen,was de opdracht te groot om nog langszij te komen. Uiteindelijk werd het 90-78.

Door de nederlaag zal De Friesland Aris deze week hoogstwaarschijnlijk een plaatsje op de ranglijst gaan zakken. Naaste concurrent Bergen op Zoom ontvangt donderdag hekkensluiter Rotterdam en zal het team bij winst gaan passeren op de ranglijst. Het verschil met Weert is geslonken tot twee punten. Bij gelijk eindigen is het onderling resultaat in het voordeel van Weert.

De play-offs komen uiteraard niet in gevaar. In de eerste ronde half april zal de tegenstander komen uit het trio Nijmegen, Den Bosch of Leiden. Een van de drie, Den Bosch, is zaterdag te gast in het Kalverdijkje. Het wordt al de zesde onderlinge ontmoeting, mede door de kwartfinale van de beker. De eerste thuiswedstrijd tegen Den Bosch werd spectaculair met 69-66 gewonnen.

Wedstrijd informatie

Datum : 01 maart 2011 20:00
Locatie : Weert
Seizoen : 2010-2011
Weert 90
Aris Leeuwarden 78
Terug naar overzicht