Optima Gent - Aris Leeuwarden (oefen)

Blessureleed oorzaak nederlaag

De Friesland Aris kon het gistermiddag niet bolwerken tegen Optima Gent. De nederlaag was niet belangrijk, de opgelopen blessures echter wel. Bij rust leidde De Friesland Aris nog ruim (40-30), in het vierde kwart kwam het kracht te kort tegen een (te) agressief Gent.

John Williams verstapte zich zaterdagavond tegen Antwerp Giants en werd zondag uit voorzorg door Pete Miller aan de kant gehouden. Andrew Dawson toonde zich zaterdag en zondag een meer dan waardige vervanger. Zondag kreeg Williams gezelschap van nog twee spelers op de blessurebank. Todd Brown werd in het derde kwart bij een drive hardhandig tegen het parket gegooid en moest met een rugblessue van het veld. Hij kreeg daar verder gezelschap van Calvin Chitwood, die een voetblessure heeft.

Even (op een verkeerd moment) drukke tijden dus voor de medische staf van De Friesland Aris. Hopelijk zijn alle drie spelers zaterdag weer aanwezig bij de seizoensopening tegen Bergen op Zoom. De wedstrijden in Belgie moeten het team veel vertrouwen hebben gegeven. Na de puike prestatie tegen Antwerp Giants werd er ook tegen Optmia Gent goed gebasketbald.

Met Dawson in de basis werd er snel een ruime voorsprong genomen, die bij rust 10 punten was (40-30). Het hele team speelde overtuigend en met lef. De dreiging komt dit seizoen van alle kanten. Zowel inside als outside kan er gescoord worden en verdedigend zit de zaak behoorlijk op slot. Het team werkt knoeterhard en dat loont zich. Miller bracht zijn complete selectie in het veld en alle spelers kwamen zelfs tot scoren.

Na rust gooide Gent er vooral fysiek een schepje bovenop. De heren in het grijs lieten het lopen en floten op zijn zachtst gezegd een "ongelukkige" partij. Gent kwam langszij en besliste in de laatste minuten van het vierde kwart de wedstrijd. In de slotminuut werd nog geprobeerd bij een achterstand van vijf punten via het maken van fouten de wedstrijd te winnen, maar die aanpak mislukte.

Niemand die echter een moment treurde om de nederlaag. Het getoonde spel was goed en de chemie in het team is er. Het weekend Belgie heeft de selectie goed gedaan en er kan met vertrouwen uitgekeken worden naar de eerste competitiewedstrijd. Hopelijk met een volledige selectie.

Wedstrijd informatie

Datum : 19 september 2010 20:00
Locatie : Gent
Seizoen : 2010-2011
Optima Gent 73
Aris Leeuwarden 64
Terug naar overzicht