Leiden - Aris Leeuwarden (oefen)

Te veel balverlies

Gisteravond leed De Friesland Aris zijn eerste nederlaag in de voorbereiding. In en tegen Leiden werd in een slordige wedstrijd verloren (92-80). De wedstrijd werd pas in de laatste drie minuten verloren. Daarvoor bleken de beide teams, zoals bijna traditioneel, weinig voor elkaar onder te doen. De eerste drie kwartstanden van 21-19, 21-21 en 24-23 zeggen hierbij voldoende.

De Friesland Aris speelde voor zo'n 400 toeschouwers bij vlagen prima basketbal, maar het spel bevatte nog te veel slordigheden. Er werd 33 keer balverlies geleden en dat leidde tot maar liefst 33 directe Leidse punten. Het tempo lag echter een stuk hoger dan afgelopen zondag, waardoor de risico’s op balverlies toenemen. Het nieuwe team is in ontwikkeling en zette in Leiden weer de volgende stappen. Opvallend was ook het enorme reboundoverwicht van De Friesland Aris (46 om 28).

Dit weekend kan het team van Pete Miller weer de volgende stappen in de ontwikkeling zetten. In Cuxhaven wordt meegedaan om de 5th EDEKA Cup. Op zaterdag (17.00 uur) speelt het daar tegen Bakken Bears uit Denemarken, zondagmiddag wordt aangetreden tegen of Cuxhaven of Svendborg Rabbits.

 

Wedstrijd informatie

Datum : 01 september 2010 20:00
Locatie : Vijfmei hal
Seizoen : 2010-2011
Leiden 92
Aris Leeuwarden 80
Terug naar overzicht