Leiden - Aris Leeuwarden

Laagterecord

De Friesland Aris leed een zware nederlaag in en tegen Leiden. Als een stoomwals denderden de gastheren over het team van Pete Miller heen. Nog nooit in de historie van De Friesland Aris haalde het geen 50 punten. Gisteravond was het echter zover. De teller bleef op 49 punten steken. Leiden maakte er maar liefst 88. En dus ging het team opnieuw zwaar onderuit in een uitwedstrijd.

De Friesland Aris en uitwedstrijden dit seizoen: het wil maar niet lukken. Ook nu niet. Leiden begon veel scherper en agressiever aan de wedstrijd en knalde vanaf de jump over De Friesland Aris heen. Als een aangeslagen bokser lag het team na een paar minuten al in de touwen. Leiden in de flow, De Friesland Aris zwaar in de problemen. Bij Leiden lukte alles, bij De Friesland Aris helemaal niets. Aanvallend is het zijn ritme volledig kwijt en dat leidde bij rust tot een beschamende 52-25 achterstand, dat zich in het derde kwart nog door zette (75-38). Het laatste kwart was voor de statistieken.

Als je vanaf het veld slechts 30% van je schoten maakt en ook maar 50% van je vrije worpen raak schiet, dan verdien je niet te winnen. De credits mogen hierbij ook naar Leiden, die de druk in de verdediging hoog hield en geen vrije schoten weggaf. Hard verdedigen en aanvallen in een enorm tempo met een hoog attractiviteitgehalte. Basketbal zoals het feitelijk gespeeld hoort te worden. In deze vorm is Leiden een zeer belangrijke titelkandidaat.

Waren er geen hoogtepunten aan Friese kant? Ja, een geweldig block van Manny Adako op Worthy de Jong, die iets te brutaal over de Amerikaan heen wilde dunken. Een letterlijk hoogtepuntje, ver boven de basket uitgevoerd. Maar daar bleef het verder helaas bij.

Morgen weer nieuwe kansen. Dan gaat het op bezoek bij Rotterdam, de hekkensluiter van de competitie. Voor het team een must win om van de huidige zevende plaats af te komen. De eerdere drie confrontaties werden gewonnen. Een week later komt Groningen op bezoek voor de laatste (thuis)wedstrijd in de reguliere competitie.

Wedstrijd informatie

Datum : 07 april 2011 20:00
Locatie : Vijfmei hal
Seizoen : 2010-2011
Leiden 88
Aris Leeuwarden 49
Terug naar overzicht