Groningen - Aris Leeuwarden

Kansloos in Groningen

Afgedroogd. Iets anders kan je er niet van maken. In nog geen vijf minuten gaf De Friesland Aris de hele wedstrijd weg. Groningen rende van 18-16 naar 38-16 en niemand die wat deed. Daarna was het nooit een wedstrijd meer. Hoogtepunten voor de Friese fans waren de scores van Joshua Kramer en Martin de Jong in de laatste minuten. De 3.500 Groninger fans beleefden toen al hun feestje. De Friesland Aris leed de grootste nederlaag van het seizoen (104-61).

De start was zoals altijd goed. De basisvijf bleef knap bij en leek er bij 18-16 een echte wedstrijd van te maken. Die illusie was snel weg. Miller ging naar zijn bank, maar deed dat met te veel spelers tegelijk. En dan kom je tegen Groningen (maar ook tegen Leiden en Den Bosch) simpelweg tekort. Groningen is breder en strafte het genadeloos af. Het tempo ging omhoog en in no time knalde Groningen, dat zeer scherp en geconcentreerd speelde, over het team van Pete Miller heen.

Bij 36-16 nam Miller een time-out, maar was het kwaad al geschied. De rest van de wedstrijd kan vanuit Leeuwarder gezichtspunt snel vergeten worden. Alle credits deze avond naar Groningen dat bewees in deze vorm veruit de beste van Nederland te zijn. De Friesland Aris bleef doorvechten voor een goed resultaat, toonde zeer zeker karakter, maar kwam kwaliteit tekort.

De slotfase was voor de banken. De Jong en Kramer konden zo voor het eerst scoren in een gezellig vol Martiniplaza en dat gaf de fans nog een leuke afsluiting. Op zich is er helemaal niets aan de hand voor het team. Deze nederlagen horen bij het leerproces. Het karakter, de mentaliteit en de kwaliteit zijn er zeker in de selectie. Daar kan het op vertrouwen.

Donderdag gaat het team naar Den Bosch voor de beker, zondag staat de hele belangrijke competitiewedstrijd tegen Bergen op Zoom op de agenda. Een wedstrijd die bepalend kan zijn voor de strijd om de vijfde plaats.

Na de wedstrijd openden beide coaches het nieuwe supportershome van Donar waar de fans van beide teams nog een gezellige napraat hadden.

Wedstrijd informatie

Datum : 12 februari 2011 20:00
Locatie : Martiniplaza
Seizoen : 2010-2011
Groningen 104
Aris Leeuwarden 61
Terug naar overzicht